Eerder schreven we over salarissen van Formule 1-coureurs voor het seizoen van 2022. Hierin is te zien dat zelfs de minst betaalde coureur minimaal een half miljoen per jaar verdient. Met deze lucratieve salarissen worden luxueuze villa’s, privé-auto’s én horloges gekocht – of gesponsord. Lando Norris heeft hier al een negatieve ervaring door meegemaakt toen zijn peperdure horloge werd gestolen tijdens de EK-finale van Engeland tegen Italië.

Charles Leclerc bestolen van peperduur horloge

Charles Leclerc kan hier sinds kort over mee praten, want de Monegask werd overdonderd door Ferrari-fans in het kleine Viareggio. De meeste fans hadden goede bedoelingen door een foto te willen maken, maar er werd misbruik van de situatie gemaakt toen iemand zijn peperdure van de pols van griste. Een Richard Mille-horloge ter waarde van € 300.000 om precies te zijn. Het zou een voorbedachte actie zijn geweest.

De Monegask heeft aangifte gedaan en de Italiaanse politie is bezig met een zoektocht naar de dader(s). Een woordvoerder van Ferrari heeft het voorgeval gevestigd en zei: “We bevestigen dat op de avond van 18 april, in Viareggio, Charles Leclerc beroofd is van zijn horloge. Het onderzoek loopt nog, dus wij kunnen geen verdere details vrijgeven.”

Richard Mille RM67

Om meer in detail te treden zou het gaan om een Richard Mille RM67. Scuderia Ferrari heeft een samenwerking met Richard Mille en Leclerc is zelf ambassadeur van het horlogemerk. “Ons merk ondersteunt Charles al meer dan een decennium. Hij draagt een RM 67-02 prototype. Dit automatische horloge, dun, lichtgewicht, gekleurd, elegant en atletisch, kan worden aangepast aan verschillende sportieve uitdagingen. Samen met Charles heeft ons merk gewerkt aan nieuwe technische oplossingen voor zijn toekomstige modellen”, aldus Richard Mille.

Het exclusieve uurwerk is speciaal voor Leclerc gemaakt zijn. Dat verklaart ook meteen de krankzinnige prijs van het uurwerk. Los van dit hele ongeval gaat het hartstikke goed bij de Monegask in de Formule 1. Hij leidt het Formule 1-kampioenschap en is goed op weg om zijn jeugddroom waarheid te maken: namelijk Formule 1-wereldkampioen worden.

Over zijn horloge hoeft hij zich niet druk te maken, want door de speciale samenwerking zal Richard Mille ongetwijfeld nog de pijn verzachten met een nieuw uurwerk.

Charles Leclerc

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc)