De doorsnee camping valt nou niet bepaald aan te prijzen als een luxe bestemming, dus als dat wel is waar je van houdt, moet het van jouw kant komen. Om te vermijden dat je iedere ochtend, net zoals iedere sterveling, met je rolletje wc-papier achter in de rij bij het openbare toiletgebouw moet aansluiten, is een camper dé oplossing voor alle denkbare luxeproblemen. En als je het kan veroorloven, waarom zou je dan niet arriveren met de duurste camper op Marktplaats?

De duurste camper van Marktplaats

De afgelopen dagen konden we weer weer eventjes ervaren hoe het is als het kwik boven 15 graden uitkomst. We zitten ondertussen alweer in de lente en dat betekent dat de zomer in het verschiet ligt. En dat houdt maar één ding in: zomervakantie. De een pakt het vliegtuig en gaat naar Azië, terwijl de ander liever dicht bij thuis blijft. Voor die laatste groep is een camper een handig vervoersmiddel. Maar wanneer je de navigatie instelt op Italië, wil je die meer dan 1.000 kilometers wel in comfort afleggen.

Daarvoor moet de duurste camper op Marktplaats wel geschikt voor zijn. Niet alleen voor tijdens de rit, maar ook op de plaats van bestemming. Degenen die weleens Peter Gillis: Massa is Kassa opzetten op de beeldbuis, zullen dit model al wel herkennen. Het is de Morelo Palace (Liner 99 GSB Atego 1530 om precies te zijn). Maar niet zomaar een. Deze is namelijk uitgerust met extra’s ter waarde van € 120.000. Hoogtepunt? Dat is gegarandeerd de inpandige garage, om bijvoorbeeld je Porsche in te vervoeren. Ga alvorens de aankoop wel even langs of het daadwerkelijk past.

Peperdure extra’s

Daar houdt de luxe uiteraard nog niet mee op.  De camper, op basis van een Mercedes Atego, bevat twee tweepersoonsbedden, een badkamer, een keuken, een badkamer en een wc. Er zit een panoramadakvenster ter waarde € 1.311,68 in de slaapkamer – in plaats van standaard dakluik, een elektrisch hefbed ter waarde van € 2.531,85, een levelsysteem met automatische nivellering voor € 9.141,09, de extra isolatie in de motorruimte en extra geluidsisolatie voor wielkasten en zijwanden in het motorgebied kostte € 1.515,04 en vier zonnepanelen voegen daar nog € 4.057,06 bij. Om maar een paar voorbeelden te noemen die de prijs rechtvaardigen.

Om dit leeggewicht van 10.000 kilo mee te zeulen ligt er onder de motorkap een 7 liter V6-dieselmotor die goed is voor 299 pk. De duurste camper van Marktplaats heeft 500 km op de teller en wordt aangeboden voor maar liefst € 503.136,00. Voor hetzelfde geld koop je bijvoorbeeld een Rolls-Royce Cullinan Black Badge of een Ferrari SF90 Spider, maar het is maar net waar je behoeft aan heb. Daarbij kan je uiteraard veel meer vervoeren met zo’n olietanker van een camper. Enfin, kijk vooral even binnen rond.