Luuk de Jong is na een aantal opstartproblemen helemaal los in Barcelona. Trainer Xavi geeft hem zo nu en dan een basisplek en laat hem anders haast iedere wedstrijd minimaal 20 minuten invallen. In korte tijd bewijst hij keer op keer dat hij heel belangrijk kan zijn voor de Catalanen.

Crisis in Barcelona

In de tijd dat het niet zo goed ging bij Barcelona, werden spelers van een wat mindere staat van dienst aangetrokken en gingen enkele talenten en smaakmakers de tent uit. Zo ruilde ze topsspits Antoine Griezmann als het ware in voor De Jong, omdat zijn salaris gewoon simpelweg niet te betalen was. Ondanks de financiële tekortkomingen werd er afgelopen winter ruim € 50 miljoen doorheen gejast om Spaans supertalent Ferran Torres van Manchester City in het Blaugrana te zien spelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Luuk de Jong (@luukdejong9)

Miljoenendeal met Spotify

Ook sloeg de Catalaanse club een flinke geldslag door de naam van het stadion aan streamingdienst Spotify over te geven. Zo heet het legendarische Camp de komende drie jaren Spotify Camp Nou. Deze deal leverde Barcelona ongeveer € 280 miljoen op, verdeeld over drie jaren. Volgend jaar kunnen ze dus weer een inhaalslag maken op de transfermarkt.

Spaanse media

Luuk de Jong werd gehuurd van Sevilla, maar of de optie tot koop daadwerkelijk gelicht gaat worden, is nog een lastige kwestie en zal de toekomst uit moeten wijzen. Aan het begin presteerde hij niet en probeerde Barcelona hem na een maand alweer te lozen, maar momenteel zijn de Spaanse kranten en de Barcelona fans helemaal lyrisch over “Super Luuk’. Trainer Xavi is ook onder de indruk van zijn keiharde werk bij de training en geeft de supersub daarom vaak minuten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Barcelona (@fcbarcelona)

Eenderde van Luuk de Jong zijn salaris

Met de goede prestaties die hij voor Barcelona neerzet zal hij ongetwijfeld een prima salaris verdienen, maar vergeleken met grootverdieners Frenkie de Jong, Marc-Andre Ter Stegen en Ousmane Dembele is het een armetierig loontje.

Wegens het feit dat Barcelona op de huurovereenkomst weinig salaris te bieden had, wordt er maar eenderde betaald van het salaris dat hij bij Sevilla verdiende. Per jaar zou hij daar € 3 miljoen opstrijken, maar Barcelona betaalt maar € 1 miljoen voor zijn tijdelijke verblijf in de tweede stad van Spanje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Luuk de Jong (@luukdejong9)