Het zou één van de grootste transfers ter wereld worden, maar Kylian Mbappé heeft Real Madrid medegedeeld dat hij trouw blijft aan Paris Saint-Germain. De Spaanse Los Blancos deed verwoede pogingen om de 23-jarige Fransman in te lijven, maar zonder succes. “Parijs is mijn thuis, zoals ik altijd heb gezegd”, aldus de 23-jarige. ,,Ik wil bij Paris Saint-Germain doorgaan met het winnen van titels.”

Kylian Mbappé blijft toch bij Paris Saint-Germain

Om Mbappé bij de club te houden, moet PSG wel diep in de buidel tasten. Terwijl ze al een godsvermogen kwijt zijn aan Lionel Messi en Neymar, om er maar een paar op te noemen, gaat het bij Mbappé om een werkelij kwaar astronomisch salaris. In de nieuwe deal staat dat de Fransman tot 30 juni 2025 verbonden blijft aan de steenrijke voetbalclub.

“Ik wil Real Madrid en voorzitter Florentino Pérez heel erg bedanken. Ik ben me bewust van het voorrecht om door zo’n instituut benaderd te worden en kan de teleurstelling begrijpen. Ik ben zaterdag de grootste fan van Real in de Champions League-finale in Parijs, mijn thuis”, schrijft Mbappé in een verklaring op Instagram. Ook bedankt hij PSG-eigenaar Nasser Al Khelaifi “voor zijn vertrouwen, aandacht en geduld.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Real Madrid dient een aanklacht in

Ondanks dat je zou denken dat de Fransman de Spaanse topclub niets verschuldigd is, heeft de organisatie van de Spaanse voetbalcompetitie La Liga laten weten een klacht bij  de Europese voetbalbond UEFA tegen PSG omdat. Volgens de hoogste Spaanse competitie zou de Parijse club de regels met de contractverlenging van Mbappé hebben verbroken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paris Saint-Germain (@psg)

“Het is schandalig dat een club als PSG, dat vorig seizoen meer dan € 220 miljoen verlies leed en in de afgelopen jaren een verlies van € 700 miljoen heeft opgebouwd, met een kostenpost van rond de € 650 miljoen aan salarissen hier toestemming voor krijgt. Clubs die wel in staat zijn om deze speler aan te trekken zonder dat hun salarisbudget in het geding komt, kunnen hem hierdoor niet vastleggen”, aldus La Liga-voorzitter Javier Tebas. “Wat PSG doet door met grote geldsommen het contract van Mbappé te verlengen, is een belediging voor het voetbal.”

Nieuwe salaris van Kylian Mbappé

De Fransman werd vorige week, nadat hij een hattrick scoorde, voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot beste voetballer in Frankrijk. En daar staat een absurd hoog salaris tegenover. Paris Saint-Germain heeft alles uit de kast gehaald om Kylian Mbappé in Frankrijk te houden.

Hij krijgt niet alleen een tekenbonus van minimaal € 140 miljoen, volgens Franse media, ook gaat hij naar verluidt een jaarsalaris van € 50 miljoen opstrijken. Dat is bijna € 140 duizend per week. Daarbovenop krijgt hij inspraak bij het aanstellen de trainer en technisch directeur en het aan- en verkopen van spelers. Gaan ze dan eindelijk een kans gaan maken op die felbegeerde Champions League?