Kortgeleden speurde we de website van Mansory af en struinde we op wat wij graag betitelen als de ‘allerfoutse Rolls-Royce Cullinan’. Tuurlijk, over smaak valt niet te twisten, maar wat ons betreft is het proleterigheid ten voeten uit. Maar dat het nog erger kan, blijkt wel uit deze zeswielige Phantom. “Het duurde 3 maanden om te converteren en we kregen de exclusieve eerste blik:, staat in de beschrijving onder een video van Supercar Blondie.

Ultieme foute Rolls-Royce Phantom

Gemodificeerde Rolls-Royces zijn schaars en dat is maar goed ook. Niet voor niets biedt het luxe automerk klanten op maat gemaakte opties om zich toch te kunnen onderscheiden. Toch voelen enkelen zich genoodzaakt om bij een derde partij aan te kloppen om de wagen helemaal opnieuw te herzien.

En dan loop je tegen dit soort calamiteiten aan. Uw ogen maken momenteel voorzichtig kennis met een door Danton Arts Kustoms, een Franse tuner die wel vaker dit soort ombouwen verrichtten, onder handen genomen Rolls-Royce Phantom. Alle elegantie is eruit gezogen en heeft plaatsgemaakt voor een mate zwarte kleur met felgele lampen, waaronder een lichtbalk op het dak.

Zachts gezegd bewonderenswaardig, maar ze zijn helemaal doorgedraaid toen ze besloten de achterdeur af te hakken en een oude BMW 7-serie te beuken om de wagen te verlengen.

Supercar Blondie

Het interieur hebben ze grotendeels met rust gelaten, afgezien van de opnieuw leren bekleding en de paar stukjes krokodillen- en slangenleer in de voorcabine. Datzelfde geldt voor de aandrijflijn. De V12-motor met 453 blijft onveranderd. We zagen het gevaarte voorbij komen in een video van Supercar Blondie, die een vermogen vergaarde middels haar video’s omtrent alles waar een motor in zit en uiterst kostbaar is.