Het blijft tamelijk vreemd dat een exclusief automerk Bugatti ook scheermessen, horloges, muziekboxen en pooltafels uitbrengt, maar ons hoort u niet klagen. Als u liever wil rijden met een voertuig die het embleem van het Franse supercarmerk draagt, maar even niet al teveel te besteden heeft, is daar de Bugatti-step.

Bugatti Electric Scooter

En al hoeft u ‘m zelf niet, wellicht komt ‘ie dan nog van pas als verjaardagscadeau van uw zoon of kleinen neefje. Om maar iets te noemen. Hier geen V12-motor met 1200 pk, maar dat mag de pret absoluut niet drukken. Daarbij kost een echte Bugatti al minimaal meer dan een miljoen, terwijl deze step aanzienlijk goedkoper is.

Uiteraard niet goedkoop voor een simplistische step, maar Bugatti verantwoord dat door het gebruik van exclusieve materialen en een uniek ontwerp, zoals we van ze gewend zijn. Zo bestaat het frame uit een magnesiumlegering en kan een maximaal gewicht van 109 kg meedragen. Ook is de tweewieler eenvoudig op te vouwen tot een draagbaar object van slechts 16 kilo.

In tegenstelling tot de standaardsteppen, is deze zelf uitgerust met verlichting en richtingaanwijzers. Met een volledig opgeladen accu, die verwijderbaar is, bedraagt de actieradius zo’n 32 tot 40 kilometer, maar wanneer u constant blijft rollen op de maximale snelheid van 29,7 kilometer per uur met het tweetal 9 inch wielen, zal het zelf iets minder zijn.

Verkrijgbaarheid in Nederland

Het achterlicht project het Bugatti-logo achter u en om veiligheid te waarborgen zit er cruise control op en een fietsbel om andere weggebruikers te attenderen op uw gloednieuwe aankoop. Het beleid qua steps in Nederland is nogal vreemd, maar de kans dat u gepakt wordt is nihil. Dat heeft u overigens niet van ons.

Daarbij wordt de Bugatti Electric Scooter niet gemaakt op het hoofdkwartier in Frankrijk, maar in de Verenigde Staten, in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Bytech International. Voor € 1.136 heeft u op de website Bugattiscootersna.com kiezen uit drie kleuren, Zilver, Agile Blue en Zwar en kunt u ‘m gewonen verschepen richting Nederland.