We dromen allemaal van de meest luxe en sportieve wagens. Helaas zijn de meeste sportwagens nogal prijzig, waardoor een dergelijk exemplaar voor de doorsnee mens niet te realiseren is. Maar er zijn ook uitschieters, die eigenlijk alleen bestemd zijn voor de absolute weldoener. Dit zijn de vijf duurste auto’s op basis van hun nieuwprijs.

5. Mercedes-Maybach Exelero – $ 5 miljoen

mercedes-maybach-exelero-1

We beginnen met deze zeer exclusieve Mercedes-Maybach Exelero. Het is het enige model Exelero en werd in 2005 uitgebracht. Hij werd gebouwd in opdracht Fulda, een Duitse dochteronderneming van bandenproducent Goodyear, om banden te testen. De Exelero beschikt over een twin-turbo twaalfcilindermotor met een koppel van 1020 Nm. Deze Maybach heeft een topsnelheid van 350 kilometer oer uur, en een prijskaartje van maar liefst $ 1o miljoen.

4. Bugatti Centodieci – $ 9 miljoen

bugatti-centodieci-1

Bugatti staat natuurlijk bekend om de meest dure en exorbitante wagens. Vandaar ook de 4e plek voor deze Bugatti Centodieci. Van deze Centodieci zijn er wereldwijd slechts 10 (!) geproduceerd. En dat is niet de enige reden van de hoge prijs van zo’n $ 9 miljoen. De Bugatti heeft een 8,0 liter W-16 motor inclusief quad-turbo, waarmee u binnen 2,4 seconden op de 100 kilometer per uur zit. De Centodieci heeft een waanzinnige topsnelheid van 380 kilometer per uur, en toont veel gelijkenissen met de Veyron en Chiron.

3. Rolls-Royce Sweptail – $ 12,8 miljoen

rolls-royce-sweptail-1

Deze Sweptail uit 2017 ziet er misschien een stuk minder bruut uit, maar dat is hij zeker wel. De lijnen van de Sweptail zijn geïnspireerd op jachten en bolides uit het interbellum, de periode tussen de twee wereldoorlogen. De tweezitter heeft een prachtig glazen, panoramisch dak. Onder de motorkap ligt een 6,75 V12-motor met 453 pk. Hiermee bereikt u een topsnelheid van zo’n 241 kilometer per uur. Op het moment van uitbrengen in 2017 was dit de duurste auto’s ooit. Maar ja, hij staat op nummer 3 in de lijst.

2. Bugatti La Voiture Noire-  $ 13,4 miljoen

bugatti-la-voiture-noire-1

Wederom een Bugatti. Dit eenmalige model is een lust voor het oog, en is de duurste nieuwe Bugatti ooit gemaakt. Ook de La Voiture Noire lijkt veel op de Chiron. Hij heeft dezelfde quad-turbo 8,0 liter W-16 motor, die goed is voor een imposante 1479 pk. De Bugatti heeft maar liefst zes uitlaateinden, die de decibel limieten genadeloos tenietdoen als u de topsnelheid van 400 kilometer per uur bereikt.

1. Rolls-Royce Boat Tail – $ 28 miljoen

rolls-royce-boat-tail-1

De onbetwiste nummer één in de lijst van duurste auto’s is de Rolls-Royce Boat Tail. Deze Boat Tail is de opvolger van de Rolls-Royce Sweptail. Voor deze prijs mag u wel het nodige verwachten. En inderdaad, binnen de hoogwaardige afwerkingen in het interieur is een complete “hostingsuite” ingericht, compleet met koelkastje voor champagne, cocktailtafels en ingebouwde parasol. Ook dit model is uniek, en heeft een prachtig tweekleurig exterieur, in babyblauw en een donkerblauwe tint. De Boat Tail is ook nog eens snel, met een topsnelheid van 250 kilometer per uur.