De waterlegging van Tranquility vond plaats in 2003 en werd gebouwd op de Oceanco-werf in het Nederlandse Alblasserdam. Naar verluidt werd het jacht aangeschaft door de inmiddels ondergedoken, Maleisische financier Jho Low (de hoofdfinancier van The Wolf of Wall Street), die honderden miljoenen heeft gestolen van staatsfonds 1MDB, dat werd opricht om ontwikkelingsprojecten in Maleisië te steunen. Het superjacht werd in 2018 door de Maleisische autoriteiten in beslag genomen, maar staat nu alweer enige tijd te koop.

Eind april 2018 werd gemeld dat het jacht werd vrijgegeven aan de eigenaar, nadat een Indonesische rechtbank de inbeslagname van het jacht ongeldig had verklaard. Toch nam de Indonesische politie het jacht drie maanden later opnieuw in beslag na een verzoek om juridische bijstand van de Verenigde Staten, aangezien zij al sinds 2016 aan deze zaak van het 1MDB-schandaal werkte, waarin Jho Low én Najib Razak, voormalig premier van Maleisië, gezien worden als de hoofdverdachtes.

Gekocht door Genting Group en te charteren voor € 1.100.000 per week

De Maleisische autoriteiten besloten op 29 oktober 2018 via jachtmakelaardij Burgess, die door het Hooggerechtshof van Malaya was aangesteld, het jacht de verkopen. Ongeveer een halfjaar later liet  procureur-generaal van Maleisië, Tommy Thomas, weten dat de Admiralty Court in Kuala Lumpur het bod een bod van Genting Group had goedgekeurd om het schip te kopen voor een prijs van $ 126 miljoen.

In 2021 werd er een refit verricht en het jacht staat inmiddels weer in de etalage. Er hangt een prijskaartje om van € 149.900.000 en de verkoop wordt geleid door het in Monaco gevestigde Superyacht Partners. Vooralsnog lijkt het erop dat het superjacht ondertussen wel nog steeds is te charteren voor € 1.100.000 per week.

Faciliteiten aan boord van Tranquility

Tranquility biedt flexibele accommodatie voor maximaal 22 gasten in 11 hutten en heeft een interieurstyling van de Britse ontwerper Winch Design. De faciliteiten van het schip omvatten een sauna, een fitnessruimte, een spa, een bioscoop en een jacuzzi. Op het bovendek is een zwembad van 20 m² aangelegd. Net als een enorme loungeplek achter op het helikopterplatform.

Oceanco-Tranquility

Beneden in de tendergarage liggen twee 10,5 meter lange tenders klaar voor de eigenaar en de gasten. Verder is ze uitgerust voor avontuur met een reeks waterspeelgoed, waaronder jetski’s, wave Runners, SeaBobs en een elektrische surfplank.

Iets minder budget te besteden? Superyacht Partners verkoopt nóg een jacht van de Nederlandse scheepsbouwer van Mohammed Ali Al Barwani. Het 60 meter lange jacht genaamd ‘Sea Pearl’ staat te koop voor € 37.500.000.