De nachtmerrie van iedere supercar-bezitter. Een ongeluk zit in een klein hoekje, want zelfs een liftschacht kan uw liefkozende voertuig fataal worden. Zo ondervond een Amerikaan op de meest pijnlijke manier. Een storing zorgde ervoor dat een Ferrari Roma (in 2021 uitgeroepen tot de mooiste auto ter wereld) met een nieuwwaarde van $ 240.000 vast kwam te zitten in een liftschacht.

Vanwege liftstoring belandt Ferrari Roma in de penarie

Het incident vond plaats bij een Ferrari-dealer in Palm Beach, een stad in de Amerikaanse staat Florida. “Een autoliftstoring zorgde ervoor dat een auto in de liftschacht bleef hangen”, schrijft de brandweer in Palm Beach over de operatie op Facebook.

De gestroomlijnde Italiaan zou vooruit de schaft ingekuild zijn en de benzinetank werd daardoor doorboord. Om ervoor te zorgen dat er geen gevaarlijke situatie zou ontstaan moesten de aanwezige brandweerlieden eerst het brandstoflek uit de zilverkleurige Ferrari stoppen, voordat ze auto konden verwijderen uit de liftschat.

Hulpdiensten schieten te hulp

Vervolgens werd er een sleepbedrijf opgepiept om in samenwerking met de brandweer de Roma, waar zowel Novitec als Mansory een special edition van heeft gemaakt, op creatieve wijze uit de schacht te halen. Al met al waren de hulpdiensten ongeveer vier uur bezig om het voertuig te bevrijden. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

Onder de motorkap van de Roma ligt een 3,9-liter V8-motor. Deze genereert  620 pk en een 760 Nm koppel. Met deze cijfers op zak heeft de 1472 kg zware sportwagen een maximale snelheid ‘meer dan’ 320 km/u met een 0 naar 100 kilometer per uur acceleratietijd van 3,4 seconden.

Het is niet de eerste Ferrari Roma die schade heeft opgelopen. In 2021 reed een bestuurder zichzelf op een klungelige wijze klem in Italiaanse steeg