Sinds Elon Musk het hoofdkantoor van Twitter binnenliep is het alsmaar bergafwaarts gegaan. Het begon met het vinkjes-debacle, gevolgd door het een massa-ontslag (driekwart van het personeel werd op straat gezet) en tot slot het niet betalen van de huur en allerlei andere rekeningen. Het is dan ook geen wonder dat de Telsa-chef Twitter nu gewaardeerd op zo’n $ 20 miljard , minder dan de helft van de $ 44 miljard dat hij er in 2022 voor afrekende.

Twitter is “een omgekeerde start-up”

Dat blijkt uit een e-mail die hij vrijdag naar medewerkers stuurde over het aandelenprogramma, die werd beoordeeld door The New York Times. Hierin staat de dat Twitter-medewerkers voortaan hun aandelen ontvangen in X Corporation, de holdingmaatschappij waar Musk het bedrijf me kocht.

“Twitter wordt snel hervormd”, schreef Musk vervolgens in het bericht. In diezelfde mail omschreef hij het bedrijf als “een omgekeerde start-up”.

Het Twitter-personeel is hem inmiddels liever kwijt dan rijk, in hoeverre dat niet het geval al was. Musk is niet op zijn achterhoofd gevallen en voelde de bui ook al hangen. Daarom lanceerde hij afgelopen jaar een poll waarin gebruikers konden stemmen of hij moest aanblijven als topman. 58% kozen voor zijn vertrek.

Daar gaf hij echter geen gehoor aan en hij bleef gewoonweg op zijn zetel zitten. De ene radicale hervorming volgde de andere op en daardoor is de waarde van Twitter aan het verdampen. Musk waarschuwde zelfs dat het op een gegeven moment slechts vier maanden zal duren voordat het geld op raakt.

Waardeschatting van $ 250 miljard

Ondanks dat blijft de geboren Zuid-Afrikaan enorm positief. Hij zegt zelfs dat hij verwacht dat het platform ooit $ 250 miljard waard zal worden. Dit soort uitspraken zijn we inmiddels al wel van hem gewend. Toen Tesla, één van zijn andere bedrijven, in slecht weer verkeerde schreef hij eveneens een mail naar het personeel met daarin de volgende opvallend claim: “Tesla wordt waardevolste onderneming op aarde”. De toekomst zal moeten uitwijzen of de op één na rijkste man ter wereld gelijk heeft.