Toen hij in juni 2022 zijn luxueuze villa met 12 slaapkamers en 20 badkamers te koop zette, hoopte Mark Wahlberg $ 87 miljoen te kunnen krijgen voor het pand. Helaas is dit hem niet gelukt, maar na wat onderhandelingen en prijsverlagingen heeft hij de woning nu toch eindelijk verkocht.

Oorspronkelijke vraagprijs van $ 87 miljoen

De man die bekend staat om films als Planet of the Apes (2oo1), Ted (2012) en Uncharted (2022) heeft het eindelijk voor elkaar gekregen om zijn Californische landgoed te verkopen. Na het in 2009 te hebben gekocht, besloot Mark Wahlberg vorige zomer om zijn landgoed te koop te zetten. De originele vraagprijs voor de woning was $ 87 miljoen, wat omgerekend € 81,4 miljoen is. Echter ontstond het probleem dat niemand zijn villa wilde kopen voor die prijs, dus moest er een paar miljoen van de vraagprijs afgetrokken worden.

Mark Wahlberg

De nieuwe vraagprijs voor de exclusieve villa werd vastgesteld $ 79,5 miljoen. Desondanks de prijsverlaging is het pas kort geleden verkocht voor een prijs die nog veel verder onder de vraagprijs ligt. Mark Wahlberg wist er alsnog $ 55 miljoen voor te vangen, omgerekend € 51,4 miljoen. Aanzienlijk minder dan dat Wahlberg wilde hebben voor zijn woning, maar dan is zijn winst op deze woning alsnog ongeveer $ 46,7 miljoen. Echt klagen zal hij dus niet, ondanks dat hij ook diverse miljoenen in de renovatie en modernisatie heeft gestopt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mark Wahlberg (@markwahlberg)

Een ‘beter leven’ voor zijn kinderen

De reden dat de Amerikaan zijn woning in de gesloten gemeenschap uiteindelijk wilde verkopen, was omdat hij zijn kinderen een ‘beter leven’ wilde bieden. Hier zegt Wahlberg het volgende over: “Ik heb er maar een paar films gemaakt in de gehele tijd dat ik er was. Dus om mijn kinderen een beter leven te geven en om hun dromen te volgen, of het nu mijn dochter is als ruiter, mijn zoon als basketbalspeler of mijn jongere zoon als golfer, dit leek ons het meest logisch.”

Wie het landgoed van Mark Wahlberg heeft gekocht is niet duidelijk. Er wordt gezegd dat het meer weg heeft van een resort dan een huis, met een eigen fitness centrum, een tennisbaan, filmzaal, golfbaan, skatepark en zwembad. Poeh, poeh.