De woonplaatsen van beroemdheden en topsporters worden over het algemeen geheim gehouden, maar toch weten fans van Charles Leclerc zijn vaste verblijfplaats in Monaco te vinden. Sporadisch bellen ze zelfs aan om een handtekening of een foto te bemachtigen, maar dat moet stoppen, aldus Leclerc.

Charles Leclerc roept fans op om zijn privacy te respecteren

Beroemdheden, topsporters, royalty’s en muzikanten. Het zijn uiteenlopende personen, maar ze hebben ze een aantal dingen met elkaar in gemeen. Niet alleen verdienen ze over het algemeen bovengemiddeld, en dat is nog zacht uitgedrukt, maar ook kunnen ze niet zomaar ongezien de straat over. Misschien in een dorp, maar in iedere dichtbevolkte stad wordt het lastig.

Maar zelfs thuis worden ze lastiggevallen. Zo heeft F1-coureur Charles Leclerc op social media opgeroepen dat zijn fans niet langer welkom zijn bij hem thuis. Daar komt het tenminste op neer. Steeds vaker staan er fans voor zijn appartement in Monaco, waar meerdere F1-coureurs, zoals Max Verstappen, wonen, maar in verband met zijn privacy is dat niet alleen storend, maar ook respectloos, vindt de Scuderia Ferrari-coureur.

Charles Leclerc

Foto: screenshot Instagram Stories

“Er is een grens die niet overschreden moet worden”

“Ik waardeer jullie steun zeer en ik wil er altijd voor jullie zijn, maar respecteer alsjeblieft mijn privacy en kom niet naar mijn woning’, schrijf de Monegask op Instagram. “‘Ik wil voor iedereen stoppen die ik tegenkom op straat of op de circuits. Maar ik kom niet naar beneden als je mijn huis bezoekt. Jullie steun, zowel persoonlijk als via social media, betekent alles voor me. Maar er is een grens die niet overschreden moet worden.” Hij sluit het bericht af door iedereen een fijn Pasen te wensen.

Om ervoor te zorgen dat iedereen de boodschap begrijpt, staat het geschreven in het Engels, Frans én Italiaans. Aangezien zijn leven sowieso al onder een vergrootglas ligt, kunnen we ons prima voorstellen dat het niet gewenst is om luidruchtige fans op de stoep te hebben op de plek waar hij zich juist veilig en rustig zou moeten voelen.

Onlangs gaf de politie in Italië beelden vrij van Leclerc die horloge-dieven achtervolgt in zijn speciale Ferrari 488 Pista.