Ondertussen zijn we allemaal bekend met Bernard Arnault, de rijkste man ter wereld die constant om de eerste plaats strijd met Tesla- en Twitter-topman Elon Musk. Maar wat wellicht niet iedereen weet, is dat de rijkste vrouw ter wereld ook uit Frankrijk komt. Françoise Bettencourt Meyers is L’Oréal-telg ontzettend vermogend en heeft daardoor haar plaats op de troon als rijkste vrouw weten te bemachtigen.

Frankrijk heeft de rijkste man én vrouw ter wereld

Gezien de kritiek dat het Franse volk levert op hun president voor het dragen van een duur horloge tijdens een interview, durven we niet te zeggen dat de Fransen perse trots zijn op deze mijlpaal. Toch is het een hele prestatie dat de rijkste man en rijkste vrouw ter wereld allebei uit Frankrijk komen.

Bernard Arnault, de topman van Louis Vuitton Moet Hennesy (LVMH), staat al een tijdje op de nummer één als rijkste man ter wereld. Dit doet hij echter niet zonder enige tegenslag, gezien het vermogen van Elon Musk bijna gelijk is, waardoor de twee elkaar constant van de troon stoten. Op dit moment ligt het vermogen van de Fransman volgens Forbes op een astronomische $ 229,1 miljard, wat zo’n € 209,4 miljard is. Gezien Musk’s vermogen is gezakt naar een ‘miezerige’ $ 192,8 miljard, mede dankzij het feit dat Twitter nu de helft minder waard blijkt te zijn, zal hij Arnault niet snel meer inhalen.

Françoise Bettencourt Meyers staat op dit moment op de eerste plaats als rijkste vrouw ter wereld, maar daarmee gelijk ook op de negende plaats als rijkste persoon ter wereld. Ze is de eigenaresse van L’Oréal, het cosmeticabedrijf dat ze van haar moeder overnam toen deze in 2017 overleed. Meyers heeft momenteel een vermogen van maar liefst $ 91,4 miljard, wat omgerekend uitkomt op € 83,4 miljard.

Lees hier meer over de vijf rijkste vrouwen ter wereld.

Twijfelachtige mijlpaal voor de Fransen

Misschien dat de Franse bevolking niet heel trots is, maar de afdeling van Forbes in Frankrijk is dat zeker wel en dat laten ze weten in een reactie. “Voor het eerst in de geschiedenis van het klassement zijn de rijkste man en vrouw van Frankrijk ook de rijkste man en vrouw van de wereld.”