Bernard Arnault en Elon Musk blijven elkaar overtreffen, maar de Fransoos zal hoogstwaarschijnlijk nog wel even de troon van de rijkste persoon ter wereld bezetten. Het geschatte vermogen van Arnault heeft kortgeleden de $ 200 miljard gepasseerd, wat hem opnieuw de rijkste man van de wereld maakt, waardoor de Twitter-topman genoegen moet nemen met de tweede plek.

Bernard Arnault is de eerste niet-Amerikaan die deze mijlpaal bereikt

Bernard Arnault is de topman van het Franse Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), een conglomeraat met in totaal 75 luxe merken, waaronder Givenchy, Dior en Fendi. Het is zeker niet de eerste keer dat hij gezien wordt als de rijkste persoon op aarde, maar het is wel de eerste keer dan een niet-Amerikaan de grens van $ 200 miljard overstijgt.

Bernard Arnault heeft in zijn ogen nooit genoeg en laat dan ook geen enkele kans liggen om meer geld aan zijn enorme fortuin toe te voegen. De Fransman heeft geluk dat de vraag naar luxegoederen sterker blijft dan de vraag naar de producten van technologiebedrijven en daardoor het imperium van LVMH voortbestaan.

Volgens Bloomberg steeg dit jaar het nettovermogen van Arnault met maar liefst $ 50 miljard, waarmee het totaal op het moment van schrijven uitkomt op $ 208 miljard. Te bedenken dat we pas net het tweede kwartaal van het jaar zijn ingegaan, zijn we heel benieuwd waar het vermogen van Bernard Arnault aan het einde van 2023 zich zal bevinden.

Een recordbrekend jaar voor LVMH

Eén van de redenen waardoor het vermogen van Arnault nu zo torenhoog is, is omdat de aandelenkoers van LVMH op 4 april een recordhoogte behaalde van $ 186,15. Dit komt doordat het bedrijf in februari aangaf voor $ 1.600.000.000 aan eigen aandelen in te kopen. Ook kreeg het vermogen van Bernard Arnault een extra impuls door de goed ontvangen resultaten. Vooral de Franse merken Dior en Louis Vuitton presteerde bovenmaats. LVMH werd kortgeleden zelf meer waard dan $ 500 miljard.

Niet alleen dit jaar doet Louis Vuitton het goed, want het bedrijf boekte vorige jaar nog een record van $ 86,4 miljard met een omzet van ruim $ 21,8 miljard. Last but not least kocht Arnault in 2021 de welbekende Amerikaanse juweliersketen Tiffany & Co. over en breidde hiermee het luxe conglomeraat nog verder uit.

Maar wat moet Bernard Arnault met zoveel geld op zijn 74e? Maakt u zich geen zorgen! De Fransman weet gelukkig zijn geld goed te besteden. Zo liet de Fransman in 2015 door de Nederlandse jachtwerf Royal van Lent een superjacht bouwen met een lengte van 101 meter en een prijskaartje van $ 150.000.000.

Daarnaast denkt hij niet alleen aan zijn eigen belang, want hij steunt regelmatig goede doelen. Zo doneerde hij als echte Fransman ruim $ 200.000.000 uit voor de restauratie van de beschadigd Notre Dame in Parijs.