Met een carrière die zich uitstrekt over meer dan een decennium, weet Rick Ross hoe hij schijnwerpers naar zich toe moet trekken. Als icoon in de rap-industrie heeft hij een indrukwekkend fortuin opgebouwd en laat hij geen enkele investeringsmogelijkheid aan zich voorbij gaan. Ook niet in het Afrikaanse land Tanzania.

Succesverhaal van Rick Ross

Rick Ross brak in 2006 door met zijn debuutalbum “Port of Miami”, dat meteen een groot succes werd en de nummer één positie behaalde in de Billboard 200-hitlijst. Sindsdien heeft hij verschillende hitalbums uitgebracht en hem een van de meest erkende namen in de rapwereld gemaakt.

Naast zijn succes als artiest heeft Rick Ross ook zijn stempel gedrukt als ondernemer. In 2009 richtte hij zijn eigen platenlabel Maybach Music Group (MMG) op, waarop hij artiesten als Meek Mill, Wale en French Montana heeft getekend. MMG heeft verschillende succesvolle albums uitgebracht en heeft bijgedragen aan het verder versterken van de status van Rick Ross als een invloedrijke figuur in de muziekindustrie.

Landgoed en gigantische autoverzameling

Een van zijn meest opvallende eigendommen is zijn landgoed in Fayetteville, Georgia, dat bekend staat als ‘The Promised Land’. Hoewel het perceel meer dan 45.000 vierkante meter aan luxe leefruimte, een bowlingbaan, een binnenzwembad en een stallencomplex. Ondanks de omvang van het eigendom maait hij zelf het gras. In zijn John Deere-trekker.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Biggest Boss Rick Ross (@richforever)

Naast zijn weelderige landgoed is Rick Ross ook een fervent verzamelaar van luxe auto’s. Zijn uitgebreide autocollectie omvat verschillende iconische merken en modellen, waaronder Rolls-Royce, Bentley, Lamborghini en Ferrari. Een van zijn meest opvallende auto’s is een gepersonaliseerde Maybach 57, die hij liefkozend “The Maybach Music Car” noemt en die speciaal voor hem is gemaakt. En dat allemaal van een man die tot voor kort niet in het bezit was van een rijbewijs.

Ook bezit hij sinds kort een privé-jet. Een opmerkelijke aankoop, aangezien hij eerder privé-jets geldverspilling noemde.

Investeringsportfolio van Rick Ross

Verder heeft Rick Ross zijn succes en rijkdom gebruikt om te investeren in verschillende branches. Waaronder ook vastgoed, zoals het renoveren en ombouwen van verschillende panden, maar ook nieuwe villa’s en appartmenten.

Zo heeft de rapper in 2021 aangekondigd dat hij van plan is $ 3,5 miljoen te stoppen in de vastgoedmarkt van Tanzania. De investering zal worden gebruikt om 102 luxe appartementen en 20 villa’s te ontwikkelen in de hoofdstad van het land, Dar es Salaam.

De prijzen van de desbetreffende panden fluctueren van $ 500.000 tot $ 1,5 miljoen en het project zal naar verwachting binnen twee jaar worden afgerond zodra alle contracten en vergunningen rond zijn. In welk termijn dat voltooid wordt, is nog onduidelijk.