Saoedi-Arabië lijdt aan een ernstige vorm van spilzucht. Het ene na het andere peperdure project worden op touwen gezet, maar ook op sportgebied wil het land zich op een ziekelijk tempo ontwikkelen. Saudische voetbalclubs proberen topspelers te lokken met astronomische salarissen en bonussen. Het nieuwste doelwit? Niemand minder dan Ballon d’Or 2022-winnaar Karim Benzema.

Hét tijdperk van Fransman Karim Benzema

In de voetballerij zijn er maar weinig spelers die zo’n blijvende indruk achterlaten zoals Karim Benzema dat heeft gedaan bij Real Madrid. De Franse aanvaller werd enkele jaren geleden al afgeschreven en was zelfs betrokken bij een sekstape-affaire, waardoor hij geen internationals meer mocht spelen voor Frankrijk, maar heeft het roer omgegooid en staat weer aan de top van de mondiale voetbalketen.

Benzema was een belangrijk onderdeel van het Galacticos-tijdperk, waarin hij speelde naast supersterren als Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. Met zijn uitstekende balcontrole, snelheid en spelinzicht was Benzema een onmisbare schakel in het aanvalsspel van de Koninklijke en heeft hij bijgedragen aan talloze successen behaald. Waaronder vijf UEFA Champions League-titels en vier La Liga-titels.

Toen Cristiano Ronaldo eenmaal Real Madrid verliet om terug te keren naar Manchester United kon Benzema eindelijk uit zijn schaduw treden en laten zien wat hij waard was. En of ‘ie dat deed! Afgelopen jaar mocht hij als kers op de taart zelfs de prestigieuze Ballon d’Or 2022 in ontvangst nemen.

Aanbod uit Saudi-Arabië

Ronaldo heeft ondertussen alweer een nieuw contract: afgelopen jaar besloot hij zijn krabbeltje te zetten onder een contract van Al-Nassr wat hem in een klap de best betaalde sporter ter wereld maakte. Ondertussen gaan er geruchten dat onder meer Lionel Messi een soortgelijke stap overweegt, maar ook Benzema heeft volgens Fabrizio Romano een interessant aanbod gekregen.

In Saudi-Arabië klots het geld tegen de plinten, dus een valt daar voor de Franse spits een lucratieve verbintenis aan te gaan. Romano heeft het over een 2-jarig contract waarmee de al 35-jarige aanvaller € 400 miljoen mee kan opstrijken. “Karim Benzema heeft een enorm, groot voorstel ontvangen van de Saudische club. Real Madrid is door het kamp van Benzema geïnformeerd dat hij dat serieus overweegt en hij zal binnenkort beslissen”, schrijft de transferexpert. “Real heeft sinds vorig jaar de nieuwe dealdocumenten van Karim klaar, maar er is nog niets getekend.”

Ondanks dat Benzema verschillende transfergeruchten heeft doorstaan en al sinds 2009 altijd trouw bleef aan Real Madrid (die destijds € 35 miljoen voor hem betaalde aan Lyon), is er dus een kans dat hij toch een transfer gaat maken. Nog even zijn zakken vullen voordat hij met pensioen kan. Ronaldo zei ooit ook dat hij nooit naar het Midden-Oosten zou gaan en kijk wat daarvan is terechtgekomen.