Ondertussen komt steeds meer naar buiten over de praktijken en gedupeerden van ‘wonderbelegger’ Max R. De 26-jarige Amsterdammer wist op wonderbaarlijke wijze bedrijven, leveranciers en vooraanstaande ondernemers geld afhandig te maken of producten en diensten te leveren  Hoewel het bizar is dat Max R. zover wist te komen, liep hij op 11 april tegen de lamp en werd hij samen met zijn vriendin Emma H. ingerekend.

Bitvavo-topman gedupeerd door frauduleuze ‘wonderbelegger’

De Nederlandse banken zouden hem al langer in het vizier hebben, maar pas kortgeleden werd er ingegrepen. R. beloofde klanten rendementen tot 25 % op jaarbasis met een minimaal starttarief van € 100.000, maar dit was te mooi om waar te zijn. Na zijn arrestatie belandde het verhaal van de ponzifruade terecht in de media, waaruit bleek dat hij ongeveer € 26 miljoen zou hebben afgetroggeld van meer dan 80 beleggers (lees: slachtoffers).

Onder die slachtoffers zitten voetballers, ondernemers en erfgenamen. Maar bekende namen, zoals multi-miljonair Lex van Hessen, de partner van Flodder-actrice Tatjana Šimić, en de dochter van miljardair en Ouwehands Dierenpark-eigenaar Marcel Boekhoorn. Maar ook de topman van de in Amsterdam gevestigde cryptobeurs Bitvavo, Mark Nuvelstijn, kreeg met Max R. te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bitvavo (@bitvavo)

Het Financieel Dagblad schrijft dat op 4 april een kort geding plaatsvond tussen R. en Nuvelstijn. Ook bevestigt de topman van Bitvavo aan het blad dat hij inderdaad “helaas slachtoffer” is geworden van de 26-jarige Amsterdammer.

“Ik ben in afwachting van het onderzoek van de Fiod en daarom heb ik het kort geding dat reeds liep aangehouden. De directie en aandeelhouders van Bitvavo zijn hiervan op de hoogte.” Volgens Nuvelstijn hoeven Bitvavo-gebruikers zich nergens zorgen over te maken, want het verloren geld betreft een ‘privékwestie’.

Naar verluidt zou het gaan om miljoenen euro’s die Nuvelstijn probeert te heroveren. Waar het geld naartoe is gegaan is vooralsnog onbekend. Dat kan ook nog wel een tijdje duren, want de rechtszaak kan gemakkelijk een jaar duren.