In de wereld van professioneel darts heeft Michael van Gerwen een indrukwekkend cv opgebouwd. Met zijn ongeëvenaarde vaardigheden en consistente prestaties heeft hij zich gevestigd als een van de meest succesvolle darters aller tijden. Onlangs heeft hij zijn zevende Premier League-titel behaald.

Michael van Gerwen verslaat Gerwyn Price en wordt titelhouder

Met een enorme prijzenpot en een aanzienlijk publiek is de Premier League een belangrijk evenement in het dartseizoen. Mighty Mike, zoals hij wordt genoemd, stond met zes titels op gelijke hoogte met Phil Taylor, maar de Brit moet na gisteravond zijn betere herkennen in de Nederlander. Sterker nog: Van Gerwen heeft dartshistorie geschreven met zevende Premier League-titel.

Van Gerwen won donderdagavond in de finale met 11-5 van Gerwyn Price wat hem recordhouder maakt. “Het ging een keer gebeuren, mooi dat het vandaag al is”, zei de darter in extase. “Wat een fenomenaal gevoel vanavond om voor de zevende keer de Premier League te winnen. Mijn beste overwinning in de Premier League.”

Pijltjes gooien doet de ‘Sloopkogel uit Vlijmen’ uiteraard niet enkel voor de eer. In de koningsklasse van de dartsport zijn ook flinke geldprijzen te winnen. Niet dat Van Gerwen dat nodig heeft, want zoals we weten is hij allang binnen. Zijn zevende Premier League-titel levert hem naar verluidt circa £ 275.000 op, omgerekend € 316.000. Toch een leuk extra zakcentje.

De publieksfavoriet was naar eigen zeggen zeventien weken van huis om er alles aan te doen dat hij zegevierend terug zou keren naar zijn villa Vlijmen. “Ik denk dat ik twee fantastische wedstrijden heb gespeeld tegen jongens die echt in vorm waren. Ze konden niets anders dan Premier League-avonden winnen de laatste weken, dus dit doet veel met me.”