In een relatief korte periode is het leven van Mohamed Ihattaren totaal op z’n kop gezet. Hij ging van een van de meest veelbelovende voetbaltalenten – met meerdere clubs in het binnen- en buitenland die hem wilde kopen – naar iemand die constant betrokken raakt bij criminele feiten. Terwijl hij vorig jaar al zijn villa in Tilburg te koop aanbood, staat er nu ook een verkoopbord in de tuin bij zijn woning in Vleuten.

Mohamed Ihattaren steeds dieper in de penarie

Het leek er kort op dat hij na een kortstondig avontuur in Italië terug zou keren in de Eredivisie, en wel bij FC Utrecht, maar zover kwam het niet. John van de Heuvel stelde vorig jaar dat Ihattaren zich heeft omringd met dubieuze personen en zelfs nadat Wesley Sneijder zich zichzelf opwierp als coach van de Marrokkaanse-Nederlander, bleek het onbegonnen werk.

“Hij heeft die passie en die vreugde wel, maar hij kan de knop nog niet omzetten. Althans dat heb ik geconcludeerd en dan is het voor mij ook moeilijk”, aldus de Nederlandsse voormalig profvoetballer met de meeste interlands (134).

Inmiddels is zijn relatie uit, ging zijn Porsche in vlammen op en tot overmaat van ramp werd hij midden februari opgepakt, nota bene op zijn 21ste verjaardag, en werd zijn herenhuis in Vleuten doorzocht door de politie. Reden? Het zou te maken hebben met een voorgeval in relationele sfeer.

Tweede woning in de verkoop belandt

Sindsdien hebben we weinig van de voormalig profvoetballer vernomen. Totdat Bekende Buren voor het eerste meldt dat Ihattaren zijn woning in Vleuten heeft aangeboden op Funda. Om de woning destijds te verweven betaalde de 21-jarige € 962.500. Dat was fors boven de vraagprijs van € 750.000.

En zo werd hij de rechtmatige eigenaar van drie verdieping tellende nieuwbouwwoning met een woonoppervlakte van 189 vierkante meter. Het pand telt vijf kamers, waaronder vier slaap- en twee badkamers. Aangezien het herenhuis spiksplinternieuw is, is ‘ie voorzien van de hedendaagse trends op woongebied: een visgraatvloer, graniet, een royale master bedroom met en-suite kamer en een overheersend wit-zwart kleurenschema.

Aan de achterzijde is een strak aangelegde tuin die te bereiken is via openslaande deuren. En tot slot staat ook duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo is er een bodemwarmtepomp, een balansventilatie en op het dak zijn zonnepanelen gemonteerd. Voor € 925.000 kunt u de sleutels van de woning overnemen.

Mohamed Ihattaren-02