We kunnen veel van de nieuwe vriend van Jutta Leerdam zeggen, maar zuinig op zijn spullen, dat is hij zeker niet. Jake Paul, één van de best verdienende sporters van tegenwoordig, heeft dat nogmaals bewezen door een video te plaatsen getiteld: “Ik kocht een Ferrari van $ 421.000 en brak hem in een uur.”

Knalgele paardje van Jake Paul naar de gallemiezen

YouTubers moeten altijd zoeken naar de meest smeuïge titel. Zelfs als dat betekent dat er peperdure spullen sneuvelen. Oké, dit was waarschijnlijk niet het uiteindelijk doel geweest, maar het slopen van een kanariegele Ferrari van levert in zijn geval alsnog het een en ander op. Daarbij kan hij het prima veroorloven, want de 26-jarige, die onlangs een waanzinnige villa op Puerto Rico kocht, zou over een vermogen van $ 35 miljoen beschikken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)

Het betreft een V6-aangedreven Ferrari 296 GTB, die volgens Paul hem zo’n $ 421.000, omgerekend € 386.770, heeft gekost. Wat het extra sneu maakt, is dat getatoeëerde YouTuber turned boxer zo’n 1,5 jaar heeft gehad om de Italiaanse sportwagen met een acceleratietijd van 0-100 km/u in 2,9 seconden in ontvangst te kunnen nemen.

“Een speciaal moment”

“Ze hebben mij verteld dat ik een van de eerste ben met deze auto, dus het is best wel een speciaal moment.” Een speciaal moment van korte duur, dus. Iets wat hij geheel aan zichzelf te danken.

Hij besloot namelijk vrijwel direct een aantal donuts af te ronden met zijn nieuwe 830 pk sterkte auto. Geen verstandig besluit, want nadat de auto begint te piepen komt er een notificatie: “Ga naar dealer, staat er”, zegt hij vol ongeloof tegen zijn cameraman. “Ik denk dat ik ‘m kapot heb gemaakt.”