Sinds haar oplevering in 2012 is Drizzle van de Nederlandse scheepswerf Feadship onder één eigenaar gebleven die het plezierschip met een uitgebreid onderhoudsschema in een uitstekende staat heeft gehouden. Die eigenaar is niemand minder dan de rijkste Spanjaard: Zara-oprichter Amancio Ortega.

Opnieuw korting op Feadship Drizzle

“Feadship Drizzle werd gebouwd in opdracht van eigenaren die veel tijd aan boord van een tweedehands Feadship hadden doorgebracht en besloten een geheel eigen versie op maat te maken”, schrijft Feadship.

Op het moment van haar lancering sloot Drizzle “perfect aan bij zijn (de eigenaar, red) wensen op dat moment”, maar naarmate het leven vorderde, groeide ook zijn wensen. Daarom werd in 2019 de tweede van fase van een grootschalige refit voltooid. Het Nederlandse superjacht werd opnieuw geverfd, kreeg een nieuw, groter zwemplatform over de volledige breedte en extra cabineruimte.

Ontworpen door Feadship De Voogt Naval Architects met een eigentijds en toch klassiek exterieur, concentreerde Drizzle zich op gezelligheid zowel binnen als buiten, namelijk via het open zonnedek en drie loungeruimtes. Andere buitenruimtes zijn onder meer een informele eethoek achter het brugdek en een eettafel op het hoofddek.

Feadship Drizzle

Drizzle heeft voldoende accommodatie om 12 gaten te huisvesten in vijf hutten, plus capaciteit voor maximaal 18 bemanningsleden. Het voorste deel van het hoofddek is gewijd aan de eigenaarssuite, die een ensuite badkamer en een kleedkamer heeft. Qua voorgeving is er gekozen voor een tijdloos profiel met een “superieure mix van klassiek en modern”.

Zara-oprichter Amancio Ortega

Na een prijsverlaging van maar liefst € 6 miljoen is het superjacht nu op te pikken bij Hamilton Marine International voor € 63.000.000 (inclusief BTW). Uit AIS-gegevens blijkt dat ze momenteel in de haven van Monaco ligt aangemeerd.

Het superjacht behoort tot de vloot van Zara-oprichter Amancio Ortega, de allerrijkste Spanjaard. Wegens een gebrek aan animo besloot hij het prijskaartje vorig jaar al met € 7 miljoen te verlagen, en daar is nu dus weer een flinke hap vanaf gegaan. Ortega, die eerder deze maand $ 200 miljoen betaalde voor een woontoren in de VS, heeft een geschat vermogen van zo’n $ 77 miljard, dus de verkoop van zijn nautische speeltje zal geen topprioriteit zijn.

Zie hier de advertentie en meer foto’s van Drizzle.