We hebben al een hoop gekke voertuigen gezien die ze een hele andere functie hebben dan waar ze daadwerkelijk voor bedoeld zijn. De Boeing 747 Jumbo-jet is hier een perfect voorbeeld van. Normaal gesproken zie je deze lompe koekblikken van aluminium lange afstanden in de lucht afleggen, maar deze Boeing heeft een hele andere functie gekregen. Dit vliegtuig zal gaan functioneren als middelpunt in een appartementencomplex in Seattle.

Het concept van de Boeing 747 in Seattle

Dit is nog nooit eerder voorgekomen en het wordt gezien als een unicum. Het is de bedoeling dat er winkeltjes tussen de twee grote gebouwen komen en dat het vliegtuig als het ware beide gebouwen met elkaar verbindt. De vleugels van de Boeing moet ongetwijfeld even ingekort worden, maar het middenstuk willen ze volledig intact laten. Sterker nog de wielen waar het luchtschip normaal mee land  willen ze er ook aan laten om de constructie van het vliegtuig extra te accentueren.

Boeing 737 concept

Het middenstuk zal niet alleen als verbindingspunt gebruikt worden, maar de Boeing 747 krijgt ook een andere functie. Het zal gebruikt worden als tussenlounge en er zullen een aantal kantoren neer worden gezet. Henriquez Partners heeft het concept bedacht. Hij is wel bang dat het een hoop toeristen aan zal trekken omdat dit het enige gebouw zal worden met een bijna geheel vliegtuig verwerkt in het gebouw. Ondanks dat wil hij zijn plan gewoon doorzetten. Ze verwachten dat het in 2022 in zijn geheel af zal zijn.

Waarom vliegt de Boeing 747 niet meer?

Deze Boeing 747 werd meer dan twee decennia gewoon gebruikt als vliegtuig om passagiers van A naar B te brengen. Door nieuwe technologie liep het vliegtuig achter op andere modernere luchtschepen. Daarom besloten ze in 2014 dat het mooi was geweest voor de Boeing 747. Toch heeft het vliegtuig meer dan 13.000 vluchten meegemaakt. De livery is er nu vanaf gehaald en binnenkort zal het vliegtuig beginnen aan zijn nieuwe taak.