Toen TV-kok Herman den Blijker in 2004 zijn twee-onder-een-kapwoning kocht betaalde hij daar, maar € 543.900 voor, met een hypotheek van € 1 miljoen. Op zich een koopje, vooral wetende dat Hillegersberg deze dagen het St. Tropez van de havenstad is. In mei van dit jaar besloot de 64-jarige Rotterdammer een verkoopbord in de tuin te nagelen; destijds met een vraagprijs van  € 2,5 miljoen. Maar de vissen lijken niet te bijten, want Herman verlaagt de prijs flink.

Herman den Blijker verlaagt vraagprijs fors

Uitverkoop bij de familie Den Blijker? Herman heeft in ieder geval de vraagprijs flink verlaagd: van € 2,5 miljoen naar € 1,9 miljoen: een verlaging van € 555.000. In de eerste instantie lijkt dit een astronomische zakking van 20 % van het totaalbedrag, maar de veelbesproken chef boekt met deze nieuwe prijs alsnog een winst van € 995.000. Daar kan hij alsnog best aardig van uiteten.

Herman den Blijker

Uiteraard bent u ook benieuwd naar het pand in kwestie. De woning in kwestie is goed voor 435 m2 aan terrein. Vanzelfsprekend zit er een keuken in waar je u tegen zegt, met de nieuwste gadgets en apparatuur, meerdere professionele wijnklimaatkasten en een prachtige bar.

Weelderig uitzicht op groene achtertuin

Het huis heeft meerdere open haarden, wat het een perfect pand maakt om te overwinteren, en de achtertuin kijkt uit op een pittoresk weiland.

Daarnaast is het huis goed beveiligd met camera’s en een state-of-the-art alarmsysteem. Op zich niet verwonderenswaardig, want in 2013 riep zakenblad Quote Herman nog uit tot de rijkste chef van Nederland. Eind 2016 werd het vermogen van Den Blijker nog geschat op € 5 miljoen, maar je kan er donder op zeggen dat dit in de laatste 7 jaar niet minder is geworden. Of is dat juist de reden dat Herman den Blijker nu de prijs verlaagd?

Klik hier voor meer foto’s van Herman’s prachtige pand.