Op de groene velden van de voetbalwereld wordt vaker gesproken over duizelingwekkende bedragen. We noemen een Messi of Ronaldo. Maar de geruchten die momenteel rond gaan in de catacomben van menig stadion, daar wordt zelfs Dagobert Duck eng van. Al Ittihad, de profclub uit Jeddah, heeft nu al geruime tijd zijn oog op Mohamed Salah, de Egyptische aanvaller die momenteel onder contract staat bij Liverpool. Als we Sky Sports mogen geloven heeft Al Ittihad er grof geld voor over om de Egyptenaar weg te kapen uit het Verenigd Koninkrijk.

De duurste transfer ooit?

De inmiddels 31-jarige Salah staat al geruime tijd bovenaan het wensenlijstje van Al Ittihad, de prestigieuze club uit het majestueuze Saoedi-Arabië. Hun vastberadenheid om deze voetbalvirtuoos aan te trekken, is ongeëvenaard. Al eerder deed de club uit Jeddah een bod van om en nabij de € 150 miljoen.

Geen onaardig bod horen we u denken, maar daar namen de heren in Liverpool geen genoegen mee. Ze zijn dusdanig tevreden met Salah dat ze weigeren hem te laten gaan. Maar de geruchtenmolen is pas net echt begonnen met draaien: naar verluidt is er nu een bod gedaan van € 230 miljoen. Mocht dit waar zijn, zou dit Mohamed Salah de duurste transfer aller tijden maken.

Liverpool houdt voet bij stuk

Aan de andere kant van het water zijn ze minder onder de indruk van het bod. Bij Liverpool F.C. houden ze voet bij stuk en weigeren ze de sterspeler te laten gaan. De club betaalt Salah momenteel een vorstelijke fee van € 408.000 per week. Best leuk zakgeld. Vorig jaar verlengde de aanvaller nog zijn contract op Anfield wat betekent dat hij nog tot 2025 onder The Reds valt.

Maar Al Ittihad, de club waar ook Karim Benzema en N’Golo Kanté spelen, geeft niet zomaar op, ze moeten en zullen Salah toevoegen aan hun elftal. Maar één ding is zeker… alles is te koop.