Reinout Oerlemans heeft zojuist opnieuw toeslagen op de vastgoedmarkt aan het westen van de Verenigde Staten. Nadat hij een klapper van jewelste maakte met de verkoop van zijn villa aan TheWeekend, kocht hij een nieuw huis vlakbij The Playboy Mansion. Nu heeft hij een voormalige villa van de gevierde filmregisseur Alfred Hitchcock op de kop getikt.

Nieuwe aanwinst van Reinout Oerlemans

In de zomer van 2021 haalde Reinout Oerlemans, bijgenaamd ‘Dutch Media Mogul’ door de Amerikaanse pers, internationale krantenkoppen toen hij zijn herenhuis in Beverly Hills voor $ 70 miljoen verkocht aan de Canadese zanger The Weeknd. De Wall Street Journal beschreef het als “een van de grootste huizenverkopen in Los Angeles van dit jaar”.

Van GTST-acteur tot iemand die The American Dream heeft verwezenlijkt. Oerlemans heeft het gewoon geflikt. Opnieuw weet hij de aandacht te vinden. Nu met het aanschaffen van een speciaal huis in rijkenenclave Bel Air. Daar waar hij eerder ook al een uit de kluiten gewassen huis bezat.

In dit huis woonde namelijk niemand minder dan ‘Psycho’-filmmaker Alfred Hitchcock tot zijn overlijden in 1980. Het stond “decennialang bekend als Hitchcocks afgelegen toevluchtsoord”.

Eerder dit jaar werd een verkoopbord in de tuin genageld. De vraagprijs? Niets minder dan $ 8,25 miljoen. Kennelijk viel de aanbieding goed in de smaak, want vraagprijs werd uiteindelijk opgedreven tot $ 8,8 miljoen, meldt Robb Report.

“Uit belastinggegevens blijkt dat het huis lange tijd eigendom was van een lokale zakenman die zijn fortuin verdiende in de hout- en bouwtoeleveringsindustrie”, schrijft het luxe-lifestyle tijdschrift “De koper wordt vermeld als een buitenlandse bedrijfsentiteit die verbonden is met de Nederlandse mediamagnaat Reinout Oerlemans, oprichter van tv-productiebedrijf Eyeworks.”

Hoogtepunten van de voormalige villa van Alfred Hitchcock

Hitchcock liet het object, verborgen achter een dichte muur van bomen, in 1983 renoveren en uitbreiden. Het gelijkvloerse huis beslaat ongeveer 697 vierkante meter en heeft twee slaapkamers en vijf badkamers. Een ruime binnenplaats en een enorme loggia met een buitenhaard naast een turquoise zwembad zetten de toon. Er is ook een garage voor drie auto’s en parkeergelegenheid voor nog veel meer, evenals een paar opslaggebouwen.

Voorbij de ingang met fonteinen is de woonkamer voorzien van een extra grote open haard en gewelfde plafonds met houten balken, terwijl de eetkamer uitkijkt uit op bloeiende tuinen. De familie Oerlemans zal hier overigens zelf hoogstwaarschijnlijk niet intrekken, maar eerder gaan klussen om het vervolgens met winst door te verkopen. En geef ze eens ongelijk.

Zie hier de oorspronkelijke advertentie van de woning.