Altijd al eens willen ervaren hoe het is om in een auto te rijden die ooit van een rockster is geweest? Dan biedt zich binnenkort een unieke kans voor. Autoveilingsite Collecting Cars veilt namelijk een felrode Ferrari F50 die tot enkele jaren geleden toebehoorde aan de inmiddels 78-jarige Britse zanger Rod Stewart. De iconische wagen moet uiteindelijk een kleine $ 3.000.000 opleveren.

Oude Ferrari F50 van Rod Stewart wordt binnenkort geveild

Dit felrode exemplaar uit 1997 van deze decennia bepalende supercar, die deel uitmaakte van de persoonlijke collectie van de zanger, ligt op dit moment voor het oprapen bij de veilingsite. En met nog een kleine week te gaan tot de definitieve verkoop, ligt er niet geheel onverwacht al een bedrag van zeven cijfers op tafel. Het gebeurt vaker dat de auto’s van beroemdheden voor dergelijke bedragen over de toonbank gaan. Zo gebeurde dat eerder al met de Ferrari van F1-coureur Fernando Alonso, en werd ook de Lamborghini Countach van tevens Rod Stewart voor een recordprijs geveild.

Ferrari F50 Rod Stewart

De F50 geldt als één van de meest toonaangevende Ferrari’s van het moderne tijdperk van de Italiaanse autofabrikant. De F50, wat de opvolger van de eveneens legendarische F40 is, werd speciaal ontworpen ter viering van het 50-jarig jubileum van de autofabrikant. Dat dit behoorlijk speciaal is staat buiten kijf, immers werd één van de meest memorabele ontwerpen van het bedrijf gecombineerd met een uit de Formule 1 afkomstige aandrijflijn. Ook de zeldzaamheid van deze bolide heeft verdere invloed op de hoge vraagprijs, slechts 349 exemplaren rolden de drie jaar dat de F50 in productie was uiteindelijk van de band.

Ferrari F50 Rod Stewart

Stewarts F50 werd in 1996 gebouwd en het jaar daarop gloednieuw aan hem geleverd. De carrosserie van de supercar is afgewerkt in de kenmerkende kleur van het merk, Rosso Corsa, over een zwart lederen interieur. Hoewel de auto an sich natuurlijk al een absolute blikvanger is, gaat wat ons betreft de meeste aandacht uit naar de atmosferische 4,7-liter V-12-motor. Met zijn klassieke handgeschakelde zesversnellingsbak, produceert dit rode racemonster een angstaanjagende 505 pk en een koppel van 347 Nm. Dankzij dat alles kan hij in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en een topsnelheid van uiteindelijk 320 km/u halen.

Verwachte verkoopprijs van $ 3 miljoen

Het is tot op heden onduidelijk tot wanneer de F50 in bezit was van Stewart, maar sinds hij hem van de hand deed is de bolide in handen geweest van zes verzamelaars, waaronder de huidige verkoper. De auto heeft bijna 18.000 kilometer op de teller en heeft gedurende zijn hele levensduur regelmatig onderhoud gehad. Voor het laatst in augustus van dit jaar.

Ferrari F50 Rod Stewart

Tot en met zaterdag 11 november kan er op de Ferrari F50 van ooit Rod Stewart worden geboden op Collecting Cars. Op het moment van schrijven heeft het bod £ 2.400.000 bereikt, omgerekend net geen $ 3 miljoen. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit bedrag in de rest van de week nog verder op zal lopen.