Erling Haaland, de 23-jarige voetbalster van Manchester City, staat bekend om zijn indrukwekkende prestaties op het veld. Maar naast zijn voetbaltalent heeft Haaland nog een andere passie, namelijk auto’s. Recentelijk heeft Erling Haaland zijn autocollectie uitgebreid met een wel heel opvallende toevoeging, een exclusieve bolide van € 3,1 miljoen. Haaland kocht namelijk een buitengewone wagen, de Mercedes AMG One, dit is niet zomaar een sportwagen. Wat deze bolide echt uniek maakt, is de aanwezigheid van een motor afkomstig uit de Formule 1.

Erling Haaland is eigenaar van 1 van de 275 Mercedes AMG One

Erling Braut Haaland is een Noorse voetballer die bekend staat om zijn talent en scoringsdrift. Als aanvaller heeft Haaland zijn stempel gedrukt op de voetbalwereld met zijn indrukwekkende prestaties. In 2022 maakte hij de overstap van Borussia Dortmund naar Manchester City, waar hij zijn carrière voortzet. Bij Manchester City verdient de voetballer een aardig zakcentje. Zijn voetbaltalent zorgde ervoor dat hij in 2019 zijn debuut maakte in het Noorse nationale team. De Noorse voetballer heeft dus niet alleen een voorliefde voor voetbal, maar ook een voor exclusieve auto’s. Erling Haaland besloot namelijk een Mercedes AMG One aan zijn wagen park toe te voegen.

Met zijn jeugdvriend aan zijn zijde begaf Erling Haaland zich onlangs naar Duitsland om een opmerkelijke deal af te ronden. Volgens een Noorse krant moesten ze hier een bedrag van maar liefst € 3,1 miljoen op tafel leggen. Hoewel deze aanschaf een flinke investering was, is de bolide van Erling Haaland wel uiterst zeldzaam en bijzonder exclusief. Van deze auto werden er namelijk slechts 275 geproduceerd. Met een Formule 1-motor, gebaseerd op de krachtbron waarmee Nico Rosberg in 2016 wereldkampioen werd en vier elektromotoren die samen maar liefst 1063 pk produceren, is deze supercar een waar technologisch hoogstandje. Met een topsnelheid van 350 km/u en een verbluffende sprint van 0 naar 200 km/u in minder dan zes seconden, biedt de Mercedes AMG One een rijervaring die slechts weinigen kunnen evenaren.

Duurste toevoeging aan het wagenpark van Haaland

Het unieke design en de geavanceerde technologie maken deze auto tot een ware absurde creatie, zoals gespecialiseerde autokenners het beschrijven. Voor Haaland zal deze supercar binnenkort een prominente plek innemen in zijn autocollectie, die al indrukwekkend is voor een voetballer van zijn leeftijd en kaliber. Met een wekelijks salaris van € 425.000 bij Manchester City zal hij bovendien slechts enkele maanden hoeven te werken om deze extravagante aankoop te bekostigen.

Het is overduidelijk dat Erling Haaland een passie heeft voor luxe auto’s, wat blijkt uit zijn imposante verzameling op slechts 23-jarige leeftijd. Hij bezit een scala aan prijzige voertuigen, waarvan zijn Rolls-Royce Cullinan tot voor kort de duurste was, met een prijskaartje van € 340.000. Opmerkelijk genoeg wordt deze luxueuze wagen door Haaland bijna dagelijks gebruikt om naar de training te rijden. Naast de Cullinan bezit de superspits ook een stoere Audi RS 6 Avant in carbon zwart, die aanzienlijk goedkoper is dan zijn Rolls-Royce, met een prijs van € 136.000. Een soortgelijk bedrag werd uitgegeven aan zijn Range Rover Sport, een geliefde keuze onder voetballers in Engeland en daarbuiten. Ten slotte maakt de Mercedes-AMG GLE Coupe, met een sportieve uitstraling en een prijskaartje van € 102.000, ook deel uit van zijn indrukwekkende collectie.