Met een oorverdovende brul en een flitsende snelheid scheurde een Lamborghini door de straten van Foshan, China, deze week. De straten gloeiden op van het knalgele racepaard dat zijn krachtige motoren liet bulderen. Het leek een scène rechtstreeks uit een film, totdat de razende bolide een fatale fout maakte. De bestuurder, terwijl hij vastbesloten was om een langzamere auto te passeren, verloor plotseling de controle over het stuur. Met een verontrustende klap botste de Huracán tegen het hekwerk langs de weg. De Lamborghini crasht tragische door een roekeloze inhaalpoging.

Bestuurder van Lamborghini Huracán crasht bestuurder ontspringt de dans

De straten van Foshan, China, werden plotseling opgeschrikt door het bulderende geluid van een Lamborghini die met ongekende snelheid voorbijraasde. Voorbijgangers op scooters en in auto’s keken met open mond toe terwijl de glanzende sportwagen zich een weg baande door het verkeer. In een poging een auto te passeren, verloor de bestuurder de controle over het stuur, met een angstaanjagende botsing tegen het hekwerk tot gevolg. Het geluid van piepende banden en krakend metaal vulde de lucht, terwijl omstanders met verbijstering toekeken naar de Lamborghini die crasht. Als bij wonder stapte de bestuurder uit zijn gehavende voertuig, ongedeerd en wel.

Te midden van de schok en het spektakel van de crash, wordt nu de omvang van de schade aan de Lamborghini Huracán duidelijk. De ravage aan de sportwagen spreekt boekdelen over de kracht van de impact. Van verkreukelde carrosserie tot gebroken onderdelen, de Huracán zal niet snel vergeten wat er in die fatale momenten is gebeurd. En terwijl de bestuurder ongedeerd uit het wrak stapte, zal de rekening voor het herstellen van deze luxueuze machine hoog oplopen. Met de complexiteit net als de exclusiviteit van Lamborghini’s, zullen de kosten voor reparaties aanzienlijk zijn en een aanzienlijke financiële tol eisen van de eigenaar.

Lamborghini Huracán

De Lamborghini Huracán, een model van het Italiaanse automerk Lamborghini, volgt de Lamborghini Gallardo op, die van 2003 tot 2014 in productie was. De Lamborghini Huracán kwam in 2014 op de markt voor € 262.398,- in Nederland. De vierwielaangedreven auto heeft een benzinemotor en levert een maximumvermogen van 610 pk en een maximum koppel van 560 Nm. Met zijn krachtige prestaties, die worden aangedreven door een combinatie van een krachtige motor, vierwielaandrijving en automatische versnellingsbak, schiet de coupé in een adembenemende 3,2 seconden naar de 100 km/u daarnaast bereikt hij 200 km/u in slechts 9,9 seconden. Deze verbazingwekkende acceleratie en snelheid maken de Huracán tot een icoon onder supercars, en het is geen verrassing dat het een van de meest begeerde auto’s is voor autoliefhebbers wereldwijd.

Het is helaas niet de eerste keer dat zo een prachtige bolide crasht. Supercar-crashes lijken steeds vaker voor te komen. Afgelopen december crashte een gele Lamborghini Gallardo op de A67 bij Eersel, Brabant, vermoedelijk door sneeuwval. De chauffeur bleef gelukkig ook ongedeerd. Dit incident volgde op een eerder ongeval op dezelfde locatie. Deze trend is ook elders te zien, net zoals bij de Rolls-Royce Cullinan van Hakim Ziyech in Amsterdam.