De Mercedes-AMG One staat te boek als dé toonaangevende supercar van dit moment. Van deze extravagante bolide zijn er in totaal slechts 275 gemaakt, en één daarvan wordt nu bij een veiling van SBX Cars in Dubai te koop aangeboden. De beoogde vraagprijs is (nog) niet bekend, maar zal waarschijnlijk ergens in de miljoenen liggen.

Unieke Mercedes-AMG One wordt in Dubai te koop aangeboden

Een kleine zes en een half jaar geleden presenteerde Mercedes in het Duitse Frankfurt tijdens de Frankfurt Motor Show het eerste idee voor de AMG One presenteerde. Het doel: de geavanceerde Formule 1-technologie vertalen naar een model voor op de openbare weg. Destids had zevenvoudig F1-wereldkampioen Lewis Hamilton de eer om het doek van de wagen af te trekken. Niet voor niets wordt de AMG One “The One and Only” genoemd, getuige ook het feit dat het fabricatieproces al stopte bij 275. De orderboeken voor de supercar waren binnen no-time gesloten.

Mercedes-AMG One

De levering is sinds iets meer dan een jaar in gang gezet. Sindsdien hebben bekende figuren, zoals Manchester City-voetballer Erling Haaland en oud F1-coureur Christijan Albers al een exemplaar in ontvangst mogen nemen. Als er dan een exemplaar in de verkoop belandt, is dat een bijzonder gegeven. De prijs van dit te koop staande exemplaar zal dan ook ergens in de miljoenen liggen.

Het voertuig is qua prestaties in ieder geval uitermate geschikt voor het circuit. Onder de motorkap ligt een atmosferische Formule 1 AMG-Petronas 1,6 liter V6 turbomotor en liggen vier elektromotoren, welke een systeemvermogen van liefst 1.063 pk geven. Hiermee wordt binnen 2,2 luttele seconden de 100 kilometer per uur bereikt. De 300 kilometer per uur doet hij in slechts 15,6 seconden af. Het accelereren stopt pas bij de 352. Mercedes voegt dus de daad bij het woord.

Slechts 89 kilometer op de teller

Ook het interieur is volledig gericht op het geven van een ervaring die alleen coureurs normaal meemaken, zo is te zien aan het rechthoekige stuur en de sportieve stoelen. Het hele interieur is sowieso gericht op functionaliteit en minimalistisch design.

Mercedes-AMG One

Het exemplaar van de Mercedes-AMG One, dat wordt geveild bij SBX Cars in Dubai, uitgevoerd in grijs, met een grijs en groenblauw interieur, heeft ten slotte slechts 89 kilometer op de teller, wat het des te meer een uiterst unieke advertentie maakt. De veiling begint op donderdag 11 april aanstaande.