Een bizar verhaal uit de Verenigde Staten. Aldaar heeft een vrouw namelijk ‘per ongeluk’ een miljoen gewonnen nadat ze bij de loterij op een verkeerde knop drukte. Het bleek voor de vrouw uiteindelijk naar eigen zeggen ‘de mooiste fout van haar leven’.

Vrouw wint miljoen bij loterij nadat ze verkeerde knop indrukte

Het was een doodgewone voor Miriam Long, afkomstig uit het stadje Christiansburg in de Amerikaanse staat Virginia. Zij had het voornemen een zogeheten Mega Millions-lot van de Virginia Lottery te kopen. Die loterij kreeg wereldwijd veel aandacht, gezien het feit dat het te winnen loterij-bedrag maar liefst $ 893 miljoen (omgerekend € 823 miljoen) was. Daar wilde de vrouw, begrijpelijk, wel een gokje voor wagen.

Het pakte echter anders uit. Toen Miriam een lot kocht bij de automaat, drukte ze pardoes op de verkeerde knop. Er rolde dan ook geen Mega Millions-lot uit, maar wél een zogeheten Powerball-lot. Het te winnen geldbedrag voor díe loterij was een stuk lager, namelijk $ 1 miljoen. Dat bedrag had overigens nog hoger uit kunnen vallen als de vrouw ook het zesde en tevens laatste nummer goed had. De kans om alle nummers goed te hebben is echter slechts 1 op de 292 miljoen. Het is onbekend hoe hoog het gewonnen bedrag dan was geweest, maar met een miljoen is de vrouw begrijpelijkerwijs al meer dan tevreden.

Flink balen voor de vrouw. Tenminste, tot ze erachter kwam dat haar Powerball-lot precies dezelfde eerst vijf winnende nummers in de Powerball-trekking (10, 17, 20, 39 en 44) had. Die getallen had de vrouw door de computer laten uitkiezen. Daardoor mag ze zeker $ 1 miljoen bijschrijven, omgerekend is dat € 920.000.

“Het is de beste fout van mijn leven, mijn hart bonkte!”

Nadat de vrouw erachter kwam dat ze een miljoen rijker was, was ze logischerwijs euforisch. Tegenover de Virginia Lottery vertelde ze dat “overweldigd” was, en dat haar “hart in haar keel bonkte”. “Het is de beste fout in mijn leven, ik weet niet wat me overkomen is”, zo verklaarde ze verder.

Ook de werknemers van de winkel waar Long het lot kocht zullen haar dankbaar zijn. Winkels die een winnend lot verkopen krijgen namelijk een bonus van $ 10.000.