De horecatycoon Won Yip heeft ervoor gekozen om twee van de vier penthouses die hij eerder dit jaar in Amsterdam kocht te verkopen. “Ik ben in de gelukkige omstandigheid om zo te kunnen bepalen wie mijn buren worden”, meldt de multimiljonair aan de Telegraaf.

“Het is nooit mijn intentie geweest om alle vier penthouses zelf te gaan bewonen, maar ze werden alleen gezamenlijk aangeboden en niet los”, vervolgt hij. “Aanvankelijk wilden mijn vrouw en ik er daarom drie verkopen en één zelf gaan bewonen. Daar zijn we op teruggekomen, dus we houden er nu twee: beide aan de stadszijde.”

Lees ook: Pure Luxe praat exclusief met de Amsterdamse horecatycoon Won Yip

Won Yip zou zestien miljoen euro hebben betaald voor de gezamenlijke vier penthouses die totaal met een vloeroppervlakte van 1400 vierkante meter het grootste penthouse van Nederland vormde. Hij heeft met de verkoop van twee penthouses een bescheiden winst gemaakt maar het was hem meer te doen om het zelf uitkiezen van zijn buren.

Won Yip in zijn appartement op The Strip in Las Vegas.

Won Yip in zijn appartement op The Strip in Las Vegas.

Lees ook: Te Koop Dam3: Penthouses voor de Superrijken op Amsterdamse Dam