Jeff Bezos, CEO van ruimtevaartbedrijf Blue Origin, organiseerde begin juli van dit jaar de tweede commerciële ruimtevlucht, Richard Branson ging hem voor, in de geschiednis. Samen met drie anderen, waaronder de 18-jarige Brabander Oliver Daemen, reisden ze welgeteld 10 minuten door de atmosfeer om vervolgens weer terug te keren naar aarde. Dat is uiteraard wel erg kort. Voor wie interesse heeft om langer weg te blijven van aarde is er goed nieuws: Amazon-oprichter Jeff Bezos gaat een commercieel ruimtestation bouwen en die gaat er zo uit komen te zien.

‘Orbital Reef’: ruimtestation van Jeff Bezos’s Blue Origin

Om dit rond te krijgen gaat Blue Origin hun krachten bundelen met die van branchegenoot Sierra Space. De bouw van het ruimtestation wordt verder ook ondersteund door vliegtuig- en ruimtevaartbedrijf Boeing en Arizona State University zal nauw betrokken zijn bij het ruimteproject.

Jeff Bezos

Foto: Blue Origin

Het ruimtestation van Jeff Bezos, toepasselijk gedoopt tot ‘Orbital Reef’, moet in de tweede helft van dit decennium operationeel zijn. Het ruimtevaartbedrijf deelde een aantal simulaties die tot de verbeelding moeten spreken.

“Doorgewinterde ruimtevaartagentschappen, hightechconsortia, landen zonder ruimtevaartprogramma, media en reisbedrijven, ondernemers en investeerders, ze hebben allemaal een plaats in Orbital Reef”, valt te lezen in een persbericht van Blue Origin. Zolang er betaald wordt, lijkt Blue Origin geen onderscheidt tussen geïnteresseerden die mee willen op ruimtereis.

Blue Origin is zich, net als Elon Musk’s SpaceX en Richard Branson’s Virgin Galactic, zonder pardon aan het richten op ruimtetoerisme om daarmee een deel van zijn lanceringen terug te verdienen. De kortdurende ruimtevlucht van het Amerikaanse bedrijf was waarschijnlijk ook gewoon een grote publiciteitsstunt. Hiermee wil het bedrijf, opgericht in 2000, naamsbekendheid verkrijgen en zo nóg meer gefortuneerde individuen, en bedrijven, lokken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Blue Origin (@blueorigin)

Nu we het toch over Jeff Bezos hebben: check ook de beelden van zijn bestelde zeiljacht, die wordt gebouwd door de Nederlandse scheepswerf Oceanco.