Elon Musk behoort tot de rijkste personen ter wereld. De 50-jarige Zuid-Afrikaans-Canadees-Amerikaanse ondernemer heeft een bizar vermogen en lijkt bereidt te zijn om een klein gedeelte daarvoor opzij te schuiven om de wereldwijde hongersnood te verhelpen. Het verzoek om dit te doen kwam van het WFP (World Food Programme) . De directeur van WFP David Beasley. Noemde hierbij de namen van de twee rijkste ter wereld Elon Musk en Jeff Bezos.

Elon Musk reageerde dit op het verzoek via Twitter: 

Hij is dus bereid om zijn sales van Tesla te verkopen en daarmee de hongersnood op te lossen. Natuurlijk is dit vele malen simpeler gezegd dan gedaan. Deze uitspraken zijn al eerder gedaan en toen is het geld in verkeerde handen beland waardoor het hele feest helaas niet door ging. Als Musk de volle garantie krijgt dat het geld ook daadwerkelijk aan voedsel besteed wordt is Musk volledig bereidt om mee te werken aan de plannen van het WFP.

Reactie op de voorwaarden van Elon Musk

Er was dus een duidelijke voorwaarde. Het moet wel een open uitleg zijn, zodat het publiek ook mee krijgt wat er precies met het geld zou gaan gebeuren. Directeur Beasley reageerde na enkele uren al op het aanbod van Musk. ‘Het stuk van CNN was niet accuraat. ‘Zes miljard dollar zal geen einde maken aan wereldwijde hongersnood, maar het zal geopolitieke instabiliteit en massamigratie voorkomen, en 42 miljoen mensen redden die op de rand van de hongerdood staan.’

WFP

Hij vulde dit stuk later nog eens aan met het volgende: ‘Met jouw hulp kunnen we hoop en stabiliteit brengen, en de toekomst veranderen. Laat ons met je praten. Het is niet zo moeilijk, maar er staat te veel op het spel om niet minstens een gesprek te hebben. Ik kan op de volgende vlucht naar jou toe zitten. Gooi me maar buiten als het je niet aanstaat wat je hoort.’

Jeff Bezos houdt zich stil

Musk is nog niet publiekelijk ingegaan op het nieuwe aanbod. Jeff Bezos was ook gevraagd, maar hij had helemaal nog niet geantwoord op het voorstel en zal dat waarschijnlijk ook niet al te snel gaan doen.

Musk is ondanks zijn hoge fortuin relatief bescheiden gebleven. Hij woont in een 38 vierkante meter grote woning. Daarbij heeft hij al zijn dure huizen ook aangeboden op de huizenmarkt.