Elon Musk hoeft zich nooit meer druk te maken over zijn geldzaken of om arm te worden. Sterker nog er is een app gemaakt waarin je het geld van Bill Gates uit mag geven, nou we kunnen je vertellen dat dat echt heel erg lastig is. Musk heeft nog meer geld dan Bill Gates, dus bij hem wordt het nog moeilijker. Ondanks zijn zware bankrekening houdt hij zich nog steeds volop bezig met zijn vermogen vergroten.

Duur spelletje van Elon Musk

Alleen maakt hij er bijna een spelletje van. Via zijn twitter vraagt hij mensen om hun mening. Doormiddel van een poll zei Musk het volgende: “Er wordt de laatste tijd veel gemaakt over niet-gerealiseerde winsten als middel om belasting te ontwijken, dus ik stel voor om 10% van mijn Tesla-aandelen te verkopen. Ondersteun je dit?” De miljardair gaf mensen de mogelijkheid om ‘Ja’ of ‘Nee’ te stemmen en hij beloofde zich te houden aan de resultaten van de poll. De aandelen waren ruim 4% gedaald wat neer komt op een daling van $1.222,09.

Deze tweet bleef natuurlijk niet onopgemerkt. In totaal stemde 3.519.252 verschillende Twitter accounts mee. De uiteindelijke resultaten waren het volgende:

Geen spontaan plan

Dit idee was al eerder door het hoofd gegaan van de 50-jarige ondernemer. In september zei hij het volgende op de ‘Code Conference’ in Beverly Hills, Californië: “Ik heb een aantal opties die begin volgend jaar aflopen, dus een enorm aantal opties zullen in het vierde kwartaal worden verkocht, omdat ik wel moet of ze zullen aflopen.”

De hoofdreden zal zijn dat zijn marginale belastingtarief meer dan 50% zal zijn wanneer zijn aandelenopties bij Tesla aflopen. Dat zou tot redelijk hoog verlies leiden. Afgelopen weken was Musk ook al in het nieuws vanwege zijn tweets over de 6 miljard donatie om hongersnood te verhelpen. Als het WFP (World Food Programme) publiekelijk tot in de details toe uit zou leggen wat ze ermee zouden kopen.