Andy van der Meijde plaatst zo nu en dan een video op zijn YouTube kanaal waar hij een rondleiding krijgt van een voetbalspeler. Vorige keer was dit (ex) Manchester United-speler Alexander Büttner, maar nu is het de beurt aan Brian Brobbey. De pas 19-jarige aanvaller maakte vorig jaar de stap naar Duitsland, maar er wordt hevig gespeculeerd dat hij terugkeert naar Amsterdam. Zaakwaarnemer Mino Raiola schijnt al druk bezig te zijn met onderhandelen.

Het contract in Leipzig loopt nog door tot 2025. Hij heeft pas 14 wedstrijden gespeeld waarin hij 2 assist gaf. Portugese topsits André Silva is meer ervaren en heeft vaak de voorkeur boven de Nederlandse jongeling. Ajax zit nog altijd in zijn hart en hij lijkt ook daadwerkelijk terug te keren na nog geen jaar ervaring in Duitsland, maar in de video met van der Meijde laat hij er nog niks over door schemeren. Volgens de Telegraaf zal het momenteel om een huur transfer gaan, dus wie weet staat de woning binnenkort te huur voor een jaartje.

Appartement Brian Brobbey in Leipzig

Vandaag gaan we het niet hebben over zijn voetbalcarrière, maar hetgeen wat hij met zijn salaris heeft kunnen kopen. We bevinden ons in Leipzig, waar Brobbey samenwoont met één van zijn broers. Justin Kluivert was de vorige bewoner, maar die speelt nu in Nice, dus kwam er ruimte vrij voor Brobbey en zijn broer.

Bron: YouTube, Andy’s Cribs

De ligging van de woning is ideaal. Nog geen vijf minuten van de woning is het RB Leipzig trainingscomplex al te vinden. De scooter van Kluivert staat nog in de woonkamer en binnen een mum van tijd staat de voetballer op het trainingscomplex van de Duitse club.

Schitterende inrichting

De credits van de inrichting gaan naar de moeder van Justin Kluivert. Los van een hele hoop ‘geouwehoer’, zoals van der Meijde dat altijd zelf zegt, is er ook nog wat ruimte voor een rondleiding van Brian Brobbey zelf. Hij wil nog geen groot appartement kopen omdat hij niet weet hoelang hij nog in Leipzig zit en omdat hij met maar één iemand anders woont. Naar eigen zeggen zou het zonde van zijn geld zijn.

woonkamer Justin Kluivert

De slaapkamer van de 19-jarige beschikt over een luxe tweepersoonsbed, een inloopkast waar boordevol sneakers opgesteld staan, een eigen sauna en een privé badkamer met douche, bad, wastafel en een toilet. Wat wil je nog meer in je slaapkamer?

De woonkamer is perfect om even bij te komen na een intense trainingssessie. Het balkon wat vastzit aan de woonkamer biedt uitzicht op de woningen van de technische directeur van RB Leipzig, maar ook van de Portugese spits André Silva en Duits international Klostermann. De teamgenoten wonen vrij dicht bij elkaar in de buurt en je hoeft je dus niet alleen te voelen.