Formule E-coureur Nyck De Vries is een van de grootste kanshebbers om in de nabij toekomst als tweede Nederlander coureur te worden in de Formule 1. Momenteel is De Vries dusdanig vaak kampioen geworden in de Formule E en de Formule 2 dat het is de hoogste tijd voor de Fries om een poging te wagen in de hoogst haalbare competitie.

Carrière van Nyck de Vries

De 27-jarige coureur heeft al meerdere keren mogen proeven van het leven als Formule 1-coureur als reserverijder bij het Mercedes AMG Petronas Formula One Team.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nyck De Vries (@nyckdevries)

Indertijd hield dat in dat wanneer Lewis Hamilton of  Valtteri Bottas zouden uitvallen, voor welke reden dan ook, dat hij zou  racen. Helaas voor hem is dat nooit gebeurd. Dit seizoen zou hij naar het Italiaanse Alfa Romeo verkassen, maar daar gooide Bottas ook roet in het eten door zijn mogelijk nieuwe plek in te pikken.

Begin van iets moois

F1Maximaal meldt dat raceteam Williams F1 degene zijn die Nyck de Vries aan zijn debuut willen helpen. Halverwege dit seizoen mag hij instappen bij het Britse raceteam. De reden dat de Sneker een kans krijgt is vanwege een nieuwe regel in de Formule 1. Daarin staat dat zogeheten ‘rookies’ (ofwel beginners) het recht hebben op minimaal twee vrije trainingen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nyck De Vries (@nyckdevries)

Rookie race

Volgens de regels ben je een rookie als je onder de 3 Grand Prix hebt meegemaakt. De teller staat bij Nyck nog op nul, dus dat zal geen probleem gaan vormen. Wie weet kan hij zich met deze vrije training op de kaart zetten en zal de interesse in hem almaar toenemen. Wie weet is hij er bij het volgende seizoen in zijn geheel bij.

Bekijk hier de luxe bolide waar De Vries mee in rijdt wanneer hij niet op het circuit te vinden is.