Gisteren begon de lancering van het kolossale Feadship 1010, maar vanwege haar indrukwekkende afmetingen duurde het even voordat de klus geklaard was. Gisteren aan het eind van de dag was ze halverwege en vanmorgen (18 augustus) was te zien hoe het 118 meter lange schip, acht meter langer dan de vorige recordhouder bij Freadship: Anna, uit de loods vaarde op weg naar de hoofdstad.

Feadship 1010-jacht met blauwe romp van 118 meter

Het jacht Feadship 1010 is slechts iets kleiner dan het 118,8 meter lange Feadship Project 821, dat momenteel in aanbouw is, waardoor het vooralsnog het grootste superjacht is dat door de Nederlandse jachtbouwer is gebouwd en te water is gelegd.

Kenmerken van het enorme jacht

Het superjacht 1010 heeft een donkerblauwe romp, een ruime beachclub en het interieurontwerp van het jacht is geschreven door de Franse studio Zuretti Interior Design. Met een exterieurontwerp van Espen Øino International , werd het superjacht voor het eerst onthuld eind 2020 toen ze werd verplaatst van de faciliteit bij Rotterdam naar de afbouwfaciliteit van Feadship in Makkum. Nu is ze op weg richting Amsterdam.

Feadship 1010 heeft een binnenvolume van ongeveer 5.000 GT, wat haar één van de grootste jachten zal maken die ooit in Nederland te water zijn gelaten. Oceanco’s superjacht Infinity bevat een iets lager volume van 4.978 GT, waardoor project 1010 de allergrootste is op dat vlak. Echter zal dit verbroken worden door de Feadship 821, die naar verwachting volgend jaar wordt opgeleverd met een volume van 7.000 GT.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SuperYacht Times (@superyachttimes)

Niet voor lang de langste

Dit gevaarte zal daarnaast niet voor lang de langste zijn, want eind dit jaar zal ook scheepswerf Oceanco die van Feadship overtreffen met hun Y721, het jacht van Jeff Bezos, dat later dit jaar wordt opgeleverd en 127 meter lang is.