Het had zo’n mooie dag moeten worden voor de koper van een nieuwe Ferrari Enzo, gelimiteerd tot 400 eenheden, op het Britse eiland Jersey. Echter zou het zover nooit. Op weg naar de overhandiging aan de nieuwe eigenaar, crasht de bezorger die op dat moment in de Ferrari rijdt frontaal tegen een Honda Jazz. Hoewel er natuurlijk flinke financiële schade is, vielen er bij het ongeval gelukkig geen (zwaar)gewonden. Een ouder persoon werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Gelimiteerde Ferrari Enzo komt nooit aan bij eerste eigenaar

Volgens ooggetuigen reed de Ferrari in oostelijke richting op het eiland voor de Franse kust van Normandië. Maar op een gegeven moment verloor de bestuurder de macht over het stuur, schoot over de middenberm en reed frontaal tegen een Honda Jazz op. Hoewel er geen beelden van het ongeval zijn, is aan de foto’s te zien dat het een flinke klap moet zijn geweest. Ook is er een video opgedoken van vlak na het ongeval. Hieronder te zien.

De schade aan de Ferrari Enzo is aanzienlijk. Zo is de gehele voorkant aan diggelen, maar ook de achterkant lijkt in slechte staat te zijn. Zo lijkt de achteras van het linkerachterwiel gebroken te zijn, en is de achterkant van het chassis losgeschoten.

Sowieso bleek de maand september een erg slechte maand voor de exclusieve auto’s op deze planeet. Zo werd eerder in Zuid-Korea een kelder voor exclusieve modellen verwoest na een overstroming en werd een McLaren P1 verwoest tijdens een orkaan in Florida. Daarnaast ook ontelbaar van crashes op andere plekken op aarde, waaronder een Nederlander die onder invloed een gehuurde Lamborghini Urus de vangrail in reed.

ferrari-enzo-crash

De eigenaar van de zeer exclusieve Enzo zal zeer chagrijnig zijn na dit nieuws. Waarschijnlijk heeft hij voor de bolide, waar er maar een paar honderd van gemaakt zijn, zo’n $ 1 miljoen betaald. De wagen lijkt wel gerepareerd te kunnen worden, maar dit zal waarschijnlijk in de tonnen lopen, waardoor het totaalbedrag alleen nog maar oploopt.