Door de jaren heen zijn er flink wat housetours gedaan met Pure Luxe, maar wekelijks kunnen we slechts een beperkte hoeveelheid huizen bezoeken. Om die reden zijn we begin dit jaar een nieuwe video-reeks begonnen, genaamd FundaFun. Onze founder Floris Wyers gaat samen met topmakelaar Leslie de Ruiter van Christie’s International Real Estate Nederlandse huizen afsporen. Deze week alweer de zesde uitzending.

Deze week in FundaFun

De duurste, goedkoopste, lelijkste en vieste huizen, er is geen een woning die wordt overgeslagen bij FundaFun. Elke prijsklasse komt aan bod, waardoor er voor ieder wat wils langskomt. Ook deze week stonden er weer heel wat aandachttrekkende woningen in de etalage op de woningverkoop-site Funda.

De video wordt afgetrapt met een wel heel bijzonder project. Drie voormalige wijnsilo’s zijn omgetoverd tot prachtige woningen met een woonoppervlakte van 152 vierkante meter. De wijnsilo’s beschikken over een groot dakterras die samen komen met een prachtig panoramisch uitzicht over het water, Amsterdam en de nabijgelegen The Harbour club, waar u terecht kan voor een heerlijk diner.

Wijnsilo's Funda

Foto: Funda

Eén van de drie woningen is volledig afgebouwd, maar de andere twee worden casco opgeleverd en kunt u dus volledig naar eigen smaak invullen. Voor een prijs van € 1.295.000 kunt u de nieuwe eigenaar worden van deze bijzondere woning. Ook deze woning kost weer boven de € 1.000.000, maar dat is niet zo gek want uit onderzoek blijkt dat tegenwoordig in Nederland 1 op de 25 huizen boven de miljoen kosten.

Ook de goedkoopste woning van Funda komt in deze aflevering weer voorbij. Deze keer is het een bescheiden vrijstaande woning van 55 vierkante meter met twee slaapkamers. De woning ligt gelegen in Tzummarum Zuid een klein dorp in Friesland, hoogstwaarschijnlijk kent u deze plaats niet want wij hadden ook geen idee. Voor deze woning moet u alleen wel even de handen uit de mouwen steken voor een kleine renovatie.

Nog steeds geen geluk voor Gordon

Daarnaast komt het nog steeds niet verkochte penthouse van Gordon voorbij. Na de prijsverlaging van maar liefst € 500.000 en een nieuwe prijs van € 3.000.000, heeft de BN’er nog steeds geen geluk. Alhoewel Gordon op dit moment weinig geluk kent in zijn leven, want hij bevestigd afgelopen woensdag dat hij en zijn verloofde uit elkaar zijn.

Last but not least nemen we toch nog even een kijkje in het buitenland, want daar staat een krankzinnige woning te koop in het zonnige Cannes en pal aan de Côte d’Azur. Een heus paleis waar u dan ook maar liefst € 100.000.000 voor moet neerleggen, mocht u de nieuwe eigenaar van deze riante woning willen worden.

Bent u benieuwd hoe de woningen eruitzien en wat onze founder Floris Wyers en zijn amice Leslie de Ruiter over de woning te zeggen hebben? Bekijk dan de video hieronder.