We schreven al meerdere malen over individuen die auto’s opblazen voor de ‘views’ of als protest tegen bijvoorbeeld de klantenservice van een bedrijf. Dat ging meestal om voertuigen met een waarde van een ton – of twee. Super zonde uiteraard en aangezien de de autoindustrie het al moeilijk heeft met auto’s leveren is het gewoonweg idioot.

Protest tegen cryptocultuur

Alsnog blijven soortgelijke verhalen binnenstromen. Deze keer gaat het om een protest tegen de cryptocultuur, waar een Lamborghini Huracán de dupe van werd. De anonieme kunstenaar had ervoor wél een plan plan bedacht. De opgeblazen Italiaanse sportwagen zou namelijk gaan fungeren als verscheidene NFT’s en met flinke winst verkocht worden.

Lamborghini Huracán

Uiteindelijk na de explosie maakte de kunstenaar 999 NFT’s van alle onderdelen. Het erge is nog dat er een bizar aantal aan winst is gemaakt omdat de plaatjes als warme broodjes over de toonbank vliegen, ondanks dat blijft hij beweren dat het als een protest tegen NFT’s is en niet om het geld draait. Wij betwijfelen of we dit moeten geloven.

Shl0ms over zijn ‘protest’

De anonieme kunstenaar zei: “Deze technologie is ongelooflijk veelbelovend, er zijn zoveel goede dingen die we ermee kunnen doen, maar er worden zoveel vreselijke dingen mee gedaan.”

Op 02/02/2022 werd de supercar opgeblazen op een geheime locatie onder begeleiding van een explosieveningenieur. Samen met zijn team heeft hij voor het moment suprême meerdere auto’s opgeblazen om te testen of alles veilig zou verlopen en of er iets zou overblijven van de wagen.

Lamborghini Huracán stuur

De video waarin de Lambo wordt opgeblazen is gedeeld op zijn Twitter en is momenteel al ruim 90.000 keer bekeken. De onderdelen werden in 4k vastgelegd om er vervolgens NFT’s van te maken. Alle 888 onderdelen zullen tezamen met hun corresponderende NFT’s worden verkocht, terwijl de overige 111 zullen worden bewaard voor het team die hem opblies.

Waarom nou juist een Lamborghini Huracán?

De anonieme kunstenaar, die te werk gaat onder de naam Shl0ms, zei erover: “De Lamborghini is een behoorlijk krachtige representatie van mensen die zich simpelweg bezighouden met crypto, omdat het voor hen een manier is om zo snel mogelijk geld te verdienen aan andere mensen.”

Lamborghini Huracán explosie

Shl0ms had eerder al een urinoir opgeblazen, die geïnspireerd was op het kunstwerk van kunstenaar Marcel Duchamp. Hier maakte hij ook NFT’s van en verkocht deze voor $ 500.000, omgerekend € 440.743. Door een stapje verder te gaan met een Lamborghini Huracán, hoopt hij nog meer geld te verdienen, terwijl hij zogezegd tegen de cryptocultuur is. Snap jij het nog?