Afgelopen week nam het Nederlands Elftal het op tegen Denemarken in de Johan Cruyff Arena. De wedstrijd eindige in een prima 4-2 overwinning. Nederland speelde erg attractief voetbal en gaven het vertrouwen weer terug wat we bij het EK verloren waren. Met de huidige situaties van oorlog in verschillende landen, is het noodzakelijk om als nationaal team een steentje bij te dragen. Dit deden ze door de shirts te veilen die door de spelers werden gedragen in de vriendschappelijke oefenpot.

Er werd stevig geboden

De gesigneerde shirts werden geveild via matchwornshirt.com. De in totaal 25 shirts die geveild werden zijn allemaal voor minimaal € 700 verkocht. Uiteraard verkopen de shirts van Oranje-vedettes Virgil van Dijk (€ 7000), Frenkie de Jong (€ 5000) en Memphis Depay (€ 3.900) voor de hoogste prijzen. Ze hebben tevens de belangrijkste rol bij de Oranje leeuwen. Ook waren er los van de wedstrijdshirts van de spelers twee andere shirts die door de selectie gesigneerd is. Deze verkochten uiteindelijk samen voor € 6.600. Steven Bergwijn was de man van de wedstrijd tegen Denemarken. Zijn shirt werd voor € 2.434 verkocht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OnsOranje (@onsoranje)

Buitenlandse interesse

Uiteindelijk leverde al deze shirts in totaal een geweldig bedrag op van € 53.447. Er kon over heel de wereld mee worden geboden, maar de meeste shirts zijn naar Nederlandse eigenaren gegaan. Echter zijn de gesigneerde shirts van Jordi Clasie, Arnaut Danjuma, Hans Hateboer, Wout Weghorst, Daley Blind, Mark Flekken en Matthijs de Ligt door buitenlandse bieders op de kop getikt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OnsOranje (@onsoranje)

Volgende wedstrijd van het Nederlands Elftal

Vandaag staat ook een kraker tegen onze Duitse oosterburen op het programma. Voor deze wedstrijd geld exact hetzelfde. De shirts die worden na afloop van de wedstrijd ingezameld en geveild in de hoop dat ze het record van Denemarken kunnen verbreken. Met een paar bijzondere acties in een kolkende Johan Cruijff ArenA zal dit geen probleem moeten zijn voor de Oranje Leeuwen.

Bekijk via deze link alle shirts de geveild zijn.